Erdoğan Alman mevkidaşı Steinmeier'i resmi törenle karşıladı

Erdoğan Alman mevkidaşı Steinmeier'i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i resmi törenle karşıladı.

Steinmeier'in makam aracı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddeye geldiğinde karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. İki lider, tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra, her iki ülkenin milli marşları çalındı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı. Tören sırasında, Türk tarihinde kurulan 16 devleti temsil eden bayraklar ve askerler de hazır bulundu.

20240424-2-63550706-100126930.webp

Erdoğan ve Steinmeier, tören alanındaki merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayrakları önünde tokalaşarak, gazetecilere poz verdiler. Ardından, ikili baş başa görüşmeye geçti ve heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Ortak bir basın toplantısı düzenlendikten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı onuruna akşam yemeği verecek.

Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar