Erbakan: Emeklinin 10 bin lirayla, 1 haftayı idare edebilmesi mümkün değil

Erbakan: Emeklinin 10 bin lirayla, 1 haftayı idare edebilmesi mümkün değil
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, İzmit'te düzenlenen bir etkinlikte partililerle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçim öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aysal ile birlikte İzmit'i ziyaret etti. Genel Başkan, Fevziye Camii'nde ikindi namazını kıldıktan sonra Cumhuriyet Bulvarı'nda gerçekleşen yürüyüşe katılarak vatandaşlarla buluştu.

Erbakan, yaptığı konuşmada partisinin hızlı büyümesine vurgu yaparak, "6 ay içinde üye sayımızı 265 binden 453 bine çıkardık. Bu başka bir siyasi partiye nasip olacak bir büyüme değil. Bu tempoyla devam edersek 2028'de Türkiye'nin en büyük ikinci siyasi partisi olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Partisinin öne çıkan hedeflerinden biri olan emekli maaşlarına ilişkin de konuşan Erbakan, "Sayın Cumhurbaşkanı, sadece faizlerden kurtulsak, 16 milyon emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkartabiliriz" dedi.

Ekonomiye ve emeklilere değinen Erbakan, “2028'de Yeniden Refah'ın iktidarın olması neden önemli? Belediye seçimlerinde dolaştığınız zaman hiç belediyecilikle ilgili bir şey sordunuz, birinden şikayetçi olduğunuzu görüyor musunuz? Yüzde 5, belki yüzde 10. Yüzde 90'ı geçtiğim derdinden şikayet ediyor. Bu insanların 10 bin lirayla 1 ay değil, 1 haftayı idare edebilmesi mümkün değil. Biz sadece yerel yönetimlerde milli görüş iktidarıyla bu kadar hepsini çözemeyiz. Milli Görüş'ü, merkezi hükümetle iktidara getirmemiz lazım ki, milli görüşün ekonomi modeliyle bu dağılımın devam etmesi gelelim; bu milletin yüzünü güldürelim.

Erbakan, konuşmasının sonunda YRP'nin belediye başkan adaylarını tanıtarak 31 Mart seçimlerine odaklanacaklarını belirtti. Parti lideri, Yeniden Refah'ın ahlaki belediyecilik anlayışını hakim kılmak için çaba harcayacaklarını ve milletin yüzünü güldürmek için çalışacaklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar