Emrah Kozay kimdir? CHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Emrah Kozay kaç yaşında, nereli?

Emrah Kozay kimdir? CHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Emrah Kozay kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa süre kala CHP'nin adayları belli olmaya başladı. CHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Emrah Kozay oldu. Peki Emrah Kozay kimdir? CHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Emrah Kozay kaç yaşında, nereli?

Emrah Kozay kimdir?

Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin belediye yarışı hala devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Emrah Kozay oldu. Peki Emrah Kozay kimdir? CHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Emrah Kozay kaç yaşında, nereli?

EMRAH KOZAY KİMDİR?

Av. Emrah Kozay, 1982 yılında Adana'nın Seyhan İlçesi'ne bağlı Mıdık Mahallesi'nde doğdu. Eğitimine Anafartalar Lisesi'nde başlayan Kozay, üniversite eğitimini Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 2012 yılından itibaren Adana Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmakta olan Kozay, aynı zamanda aile şirketi Kozay Grup'ta yöneticilik yapmaktadır.

Siyasi kariyerine 2008 yılında CHP'de aktif olarak başlayan Kozay, uzun yıllar il ve ilçe delegeliği, il ve ilçe seçim kurulu üyeliği gibi çeşitli görevler üstlendi. CHP Adana İl Başkan Yardımcılığı ve CHP Hukuk Danışma Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Kozay, parti ilkeleri doğrultusunda yerelde ve genelde partisinin iktidar yolundaki mücadelesinde önemli bir rol oynadı.

2018 yılında 36 yaşındayken CHP Adana İl Başkanlığı görevine getirilen Kozay, 2019 yerel seçimlerinde partisinin başarısı için yoğun çaba sarf etti. İttifak çalışmalarına liderlik eden Kozay, CHP'nin 25 yıl aradan sonra Adana Büyükşehir Belediyesi'ni, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe belediyelerini kazanmasında önemli rol oynadı.

İl Başkanlığı görevinin ardından da parti için alan çalışmalarını sürdüren Kozay, 2024 yerel seçimlerinde CHP Seyhan Belediye Başkanlığı için Aday Adayı oldu. Lise yıllarında lisanslı basketbol oynayan ve boş zamanlarında motosiklete binmeyi seven Kozay, birçok sivil toplum kuruluşunda üyelik görevini sürdürmektedir. Emrah Kozay evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar