Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete'de: 52 ilde değişiklik

Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete'de: 52 ilde değişiklik
Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameyle 52 ilin emniyet müdürü değişirken önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde atanan müdürlerin görevden alınması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan kararla 52 ilin emniyet müdürü değişti.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel atandı. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Mahmut Çorumlu, Ömer Urhal, Selami Yıldız ve Caner Tayfur atandı.

Ankara ve İzmir emniyet müdürleri, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.

SOYLU DÖNEMİNDE ATANANLAR MERKEZE ÇEKİLDİ

T24'ün aktardığına göre yeni kararnameyle 1 Temmuz Pazartesi gece yarısından sonra yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Süleyman Soylu döneminde göreve getirilen 24 ilin emniyet müdürü görevden alındı.

Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Şanıurfa ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu 24 ilin emniyet müdürleri "kızak görev" olarak bilinen "Emniyet Genel Müdürlüğü emrine" alınarak merkeze çekildi. Kararname ile Soylu döneminde göreve getirilen Emniyet Genel Müdür yardımcıları da değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla; Servet Yılmaz Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı.

Görevden alınanlar arasında İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum İl Emniyet Müdürü olan Levent Tuncer de bulunuyor.

İşte kararnamede geçen isimler ve görevleri

1e.jpg

2e.jpg

3e.jpg

4e.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar