Emekliye 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye dağıtılacak mı? AKP'li yetkiliden Cumhuriyet İkramiyesi açıklaması...

Emekliye 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye dağıtılacak mı? AKP'li yetkiliden Cumhuriyet İkramiyesi açıklaması...
15 milyon emeklinin merakla beklediği "Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi" iddialarına yönelik bugüne kadar en yetkili ağızdan yapılan açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, çalışmaların hızla yapıldığını belirtti.

Temmuz ayında yapılan emekli zammını yalnızca kök maaşa getiren AKP, en düşük emekli maaşında hiçbir artış yapmayarak milyonlarca emekliyi zor durumda bırakmıştı.

Aylardır seslerini yetkililere duyurmaya çalışan emekliler, rekor kıran enflasyon karşısında ezildiklerini ve maaşlarıyla geçinemediklerini belirtirken, yoksullukla boğuşan milyonlarca emekliyi bir nebze ferahlatacak bir iddia ortaya atılmıştı.

İlk olarak Sözcü'de yer alan habere göre iktidar; 29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. yılı olması nedeniyle her emekliye 5 bin liralık ikramiye dağıtmak için çalışmalara başladı. 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde emeklilerin gönlünü kazanmak isteyen iktidarın ilk aşamada Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, sonrasında ise emekli aylıklarına seyyanen zam planladığı iddia edilirken, bu söylentilere ilk kez yetkili bir ağızdan yanıt geldi.

"EN DOĞRU KARARI VERMEK İÇİN ÇALIŞMALARINI YAPIYORLAR"

Yerel seçimler öncesi parti çalışmalarına katılan Dağ, emeklilerin ısrarlı talepleri üzerine 29 Ekim'de emekli ikramiyesi verilip verilmeyeceğine yönelik soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar