Emeklilere 5000 TL ikramiye yattı mı? 29 Ekim emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Emeklilere 5000 TL ikramiye yattı mı? 29 Ekim emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?
Emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesinin yatırılıp yatırılmadığı ve ne zaman yatırılacağı milyonlarca işçi, SSK ve Bağ-kur emeklisi tarafından sık sık sorgulanıyor. İşte emekli ikramiyesinin detayları...

29 Ekim emekli ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemeleri hakkında müjdeli haberi vermişti. Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle bir defaya mahsus ödeme yapılacağını duyurmuştu. İşte ikramiye hakkında merak edilenler...


EMEKLİLERE 29 EKİM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?


Çalışmayan emeklilere tek seferlik gerçekleştirilecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinde tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamada bulunarak çalışmalarda sona geldiklerini ifade etmiş ve "Ödemeler kasımın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." demişti.

Yapılan açıklamaya göre; emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi Kasım ayının 15'ine kadar yapılacak. 12,2 milyon emekliye yapılacak olan ödemelerin bütçeye toplam maliyeti 61 milyar lira olarak açıklanmıştı.

Ayrıca 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olan kişiler dahil, çalışması olanlar ya da faaliyette bulunan kişiler ödeme kapsamında olmayacak. Yine yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar da ödeme kapsamında olmayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar