Elon Musk'tan yeni girişim: X, çocuk istismarına karşı özel ekip kuruyor

Elon Musk'tan yeni girişim: X, çocuk istismarına karşı özel ekip kuruyor
Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), artan çocuk istismarı içeriklerine karşı önlem almak amacıyla özel bir ekip oluşturacağını duyurdu.

Son yıllarda sosyal medya kullanımı oldukça yaygınlaştı. Dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca insanın en az bir sosyal medya hesabı bulunuyor. Ancak, bu platformlarda herkesin içerik paylaşabildiği özgür bir ortamda zararlı içerikler de yer alabiliyor. Şirketler bu konuda önlem almaya çalışsalar da bazen yetersiz kalabiliyorlar.

Son dönemde en çok konuşulan sosyal medya platformlarından biri olan X (veya eski adıyla Twitter), önemli bir adım atmaya karar verdi. İşte tüm detaylar…

-001.webp

X ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI DENETLEME MERKEZİ KURUYOR

Nisan 2022'de ünlü iş insanı Elon Musk tarafından satın alınan X (Twitter), o zamandan bu yana büyük değişikliklerle gündemde. Musk, platformu düşüncelerin özgürce paylaşılabileceği bir ortam haline getirmeyi hedefledi. Ancak, bu özgürlük sunumu, uygunsuz içeriklerin artmasına yol açtı. Neyse ki şirket, bu soruna çözüm bulmak için özel bir ekip kuruyor.

X (Twitter) İş Operasyonları Başkanı Joe Benarroch, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, ABD'nin Teksas eyaletindeki Austin şehrinde içerik denetleme merkezi kuracaklarını duyurdu. Şirket, bu amaçla 100 kişiyi işe alacak.

00.jpg

Benarroch, içerik denetleme merkezinin ne zaman açılacağına dair net bir tarih vermediğini belirtti. Ancak planların henüz netleşmediğini ifade etti. Söz konusu 100 kişilik ekibin, X (Twitter) platformunda nefret söylemi gibi konuların yanı sıra çocuk istismarı içeriklerine odaklanacağı belirtildi.

Benarroch'un yaptığı ilgili açıklama şu şekilde: "X'in çocuklara odaklanan bir iş kolu yok, ancak suçluların platformumuzu çocuk istismarı içeriğiyle herhangi bir dağıtım veya etkileşim için kullanmasını engellemek için bu yatırımları yapmamız önemli."

Sosyal medya platformunda içerik denetiminin yetersiz kalması, X (Twitter) reklam gelirlerini de etkiliyor. Bu bağlamda şirket, önümüzdeki dönemlerde farklı adımlar atabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar