Efeler'in lezzet şöleni devam ediyor

Efeler'in lezzet şöleni devam ediyor
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın ilçenin özgün lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlediği 3. Efeler Gastronomi Festivali devam ediyor.

Festivalin ikinci gününde, yetenekli şeflerin muhteşem sunumları ve ilgi çekici söyleşileriyle devam ederken, Efeler halkı da bu lezzet şölenine büyük bir ilgi gösterdi.

Festivalin ikinci günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde coşkulu bir törenle başladı ve "Hem Kırmızı Hem de Yeşil Michelin Yıldızlı Od Urla Restoranı'nın Müthiş Hikayesi" başlıklı söyleşi ve mutfak çalışmasıyla zenginleşti. Şef Kerem Halıcıoğlu'nun katılımcılar için hazırladığı imza tabağı büyük bir beğeni toplarken, Halıcıoğlu, Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla'nın moderatörlüğünde Michelin Yıldızlı restoranın detaylarını aktardı. Programın sonunda, Başkan Atay yetenekli şef Halıcıoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Festival, Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla'nın yönettiği "Efeler'de Doğal Beslenme" söyleşisiyle devam etti. Başkan Atay, bu söyleşi sırasında Efeler Belediyesi'nin Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı'na üye olduğunu duyurarak, belediyenin sağlıklı ve doğal ürünler yetiştireceğini ve bunları 5 yıldızlı mutfağında kullanacağını belirtti.

Lezzet şöleni, Televizyon Yapımcısı Şef Elif Edes'in "Kadının Kalesi Mutfak" adlı söyleşisi ve mutfak atölyesi çalışmasıyla devam etti. Başkan Mehmet Fatih Atay'ın eşi Güneş Atay, Şef Edes'in hazırladığı yemekleri tadarak memnuniyetini dile getirdi. Festivalin ikinci gününün son söyleşisi Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Okan Umut Şimşek ve öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Her söyleşinin ardından Başkan Atay, katkılarından dolayı şeflere teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra ise marifetli eller yemek yarışmalarının ikinci bölümü olan et yemekleri kategorisinde en lezzetli tabağı belirlemek için yarış yapıldı. Gastronomi Festivali'nin ikinci günü, renkli bir roman gösterisiyle son buldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar