Dünyada en çok izlenen Türk dizileri neler?

Dünyada en çok izlenen Türk dizileri neler?
Dünya'da en çok izlenen Türk dizileri açıklandı. Bu açıklamanın ardından birçok kişi sıralamayı merak etmeye başladı. Peki Dünyada en çok izlenen Türk dizileri neler?

Türk dizi sektörünün 2023 yılında uluslararası alanda büyük bir başarı elde ettiği ve birçok ülkede izlenme rekorları kırdığı belirtiliyor. İspanya, Güney Amerika ve Ortadoğu gibi bölgelerde Türk dizilerine olan talebin yüzde 184 arttığı gözlemleniyor. Peki Dünyada en çok izlenen Türk dizileri neler?

MUHTEŞEM YÜZYIL

Türkiye ve yakın coğrafyasında büyük bir etki yaratan Muhteşem Yüzyıl, Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan başarılı bir yapımdır. Dizide Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Mehmet Günsür gibi ünlü isimler yer almaktadır. Dizi, toplamda 70'ten fazla ülkede gösterilmiş ve 500 milyondan fazla kişi tarafından izlenmiştir. Dizinin hayranları arasında ünlü rapçi Cardi B bile bulunmaktadır.

KARA PARA AŞK

Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek ve Erkan Can'ın başrollerini paylaştığı Kara Para Aşk, polisiye ve aksiyon türünde ön plana çıkan bir dizidir. Türkiye'de olduğu kadar uluslararası alanda da büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Dizinin fanları arasında ünlü futbolcu Lionel Messi bile yer almaktadır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

Osmanlı'nın kuruluşunu konu alan Diriliş Ertuğrul, Engin Altan Düzyatan'ın başarılı performansıyla dikkat çekmektedir. IMDb'de 40 bin kişi tarafından oylanarak 7.9 puan alan dizi, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlenmiştir. Özellikle Hindistan, Pakistan ve Ortadoğu gibi ülkelerde büyük bir popülerlik kazanmıştır.

GADDAR

Çağatay Ulusoy'un başrolünde yer aldığı Gaddar dizisi, yeni olmasına rağmen hızla popülerlik kazanmıştır. Aksiyonseverlere hitap eden dizi, çeşitli platformlarda geniş kitlelere ulaşmıştır. Yakın zamanda daha da büyük bir izleyici kitlesine ulaşması beklenmektedir.

Ayrıca, listelerde efsaneleşmiş ve çok izlenmiş diğer Türk dizileri şunlardır: Ezel, Aşk-ı Memnu, Kulüp, Sen Çal Kapımı, Kurtlar Vadisi, Gümüş, Erkenci Kuş, Medcezir, Karadayı, Binbir Gece, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Fatmagül'ün Suçu Ne? ve Sıla.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar