Aydın’da ihracat 69 milyon dolar oldu

Aydın’da ihracat 69 milyon dolar oldu
Aydın, önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayarak Nisan ayında 69 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini duyurdu. Bu rakamla birlikte 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ise toplam ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olduğu belirtildi. Özellikle Aydın, çeşitli ürünlerle katkı sağlayarak Nisan ayında 69 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği liderliğindeki kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir gibi ürünlerde ihracat yüzde 10 artış göstererek 70 milyon dolara ulaştı. Benzer şekilde Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği de ihracatını 39 milyon dolara çıkardı.

Ege Bölgesi genelinde ise ihracat 2 milyar 323 milyon dolar olarak gerçekleşti. İzmir, bu rakama önemli bir katkı sağlayarak 1 milyar 437 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi'nden de 256 milyon dolarlık bir pay geldi.

Diğer Ege Bölgesi illeri arasında Aydın'ın 69 milyon dolarlık, Kütahya'nın 31 milyon dolarlık, Uşak'ın 23 milyon dolarlık ve Afyonkarahisar'ın 22 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiği belirtildi.

Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar