Dünya bu eseri konuşuyor! Tablonun sırrı ortaya çıktı değeri 14 milyon dolar oldu

Dünya bu eseri konuşuyor! Tablonun sırrı ortaya çıktı değeri 14 milyon dolar oldu
17. yüzyıla ait bir tablonun aslında ünlü ressam Rembrandt'a ait olduğu ortaya çıktı. İki yıl önce sadece 14 bin dolar olarak değer biçilen tablo, şimdi yaklaşık 14 milyon dolarlık bir fiyata satıldı.

İngiltere merkezli Dailymail'in bildirdiğine göre, The Adoration of The Kings (Kralların Hayranlığı) adlı yağlıboya tablosu, Christie's tarafından Rembrandt'ın çevresinden birine atfedilerek, 2021 yılında Amsterdam'da değeri 10 bin 600 ile 15 bin 900 dolar arasında tahmin edilerek satışa sunulmuştu.

İngiltere'deki bir koleksiyoncu olan Sotheby's, tablonun gerçek değerini ortaya çıkarmak için detaylı bir inceleme yaptı ve geçen yıl aralık ayında düzenlediği müzayedede tablonun gerçek bir Rembrandt eseri olduğunu tespit etti. Bu keşifle birlikte tablonun değeri 13,8 milyon dolara yükseldi.

1hztnu3iyusehl-4kvxduw.webp

Uzmanlar, 20 aylık kapsamlı bir inceleme sürecinde X-ışını analizi ve kızılötesi görüntüleme gibi yöntemler kullanarak, tablonun Rembrandt'a ait olduğunu doğruladılar. Ayrıca, önde gelen birçok Rembrandt akademisyeninden de danışmanlık aldılar.

Bazı teklif sahiplerinin ikna olmaması üzerine, 6 Aralık'taki müzayedede tablo için hiçbir teklif verilmedi. Neyse ki, tablo gizli bir garantör tarafından 13,8 milyon dolar fiyatla desteklendi ve alıcı, müzayede öncesinde fiyatı ödemeyi kabul etti. Bu da, daha yüksek bir teklif gelmemesi halinde tablonun kendilerine verileceği anlamına geliyordu.

Sotheby's'in 62 sayfalık kataloğuna göre, tablo ilk olarak 1955 yılında Amsterdam'da J.C.H. Heldring tarafından elde edildiğinde gün ışığına çıktı. Bu tarihi eser, Rembrandt'ın yeteneğinin ve sanatının eşsiz değerinin bir kez daha altını çiziyor ve sanat dünyasında büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar