DSÖ: "Gazze'de insanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor”

DSÖ: "Gazze'de insanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor”
Filistin'de saldırı ve abluka 119 gündür devam ediyor. İsrail saldırıları nedeniyle halk açlık ve temiz suya ulaşım sıkıntısı çekiyor.

Filistin topraklarındaki Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki ablukasının devam ettiği ve bölgedeki insanların yaşadığı zorlu koşullara dair yeni bir açıklama yaptı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 119 gündür devam eden saldırılarına dikkat çeken DSÖ, İsrail güçlerinin acımasız saldırılarının sonucunda yerleşim yerlerinin yok olduğunu, özellikle çocuk ve kadın olmak üzere 27 bin 131 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Soğuk kış günlerinde barınacak yerleri olmayan ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren Filistinliler için zaten zorlu olan durumun daha da ağırlaştığı belirtilen açıklamada, "İnsanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor. Bitkin, aç ve travma geçirmiş durumundalar. Aileler her şeylerini kaybettiler ve defalarca yerinden edilmeyle karşı karşıyalar. Binlerce kişi soğuk ve yağmura karşı elverişli düzeyde barınaktan yoksunken, hastalıklar durumu daha da zorlaştırıyor" ifadelerine yer verildi.

DSÖ Ofisi, Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, uluslararası toplumu bu acil duruma müdahale etmeye çağırdı. Açıklamada, bölgedeki insani yardım ihtiyacının arttığı ve uluslararası desteklerin acilen gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar