Dr. Ramazan Demirtaş’tan Yalova depremi sonrası korkutan uyarı

Dr. Ramazan Demirtaş’tan Yalova depremi sonrası korkutan uyarı
Dr. Ramazan Demirtaş dün meydana gelen Yalova depreminin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Demirtaş, bir harita paylaşarak 2008 yılından bu yana deprem aktifliğini artıran yeri açıkladı.

Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan 2 büyük depremin ardından meydana gelen artçıların sayısı önemli oranda arttı. Neredeyse her gün bir artçının meydana geldiği ülkede vatandaşlar diken üzerinde yaşar hale geldi.

pppp.jpg

Felaketi yaşayan 11 ilde her gün küçük sarsıntılar yaşanırken Bursa, Marmara Denizi, Ege Denizi, Çanakkale ve Yalova’da art arda meydana gelen depremler “Büyük deprem mi geliyor?” sorusunu akıllara getirerek endişeyi artırdı.

Bu ay içinde daha önce de sallanan Yalova’da dün 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre iller İstanbul ve Bursa’da da hissedildi.

Son dakika... Yalova'da 4.1 şiddetinde deprem - Ekonomim

Dr. Ramazan Demirtaş depremin ardından kritik bir noktaya işaret ederek dikkatleri oraya çekti.

“2008 YILINDAN BU YANA OLDUKÇA AKTİF”

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Demirtaş şöyle uyardı:

Marmara Denizi, Yalova açıklarında, Çınarçık çukurluğunun GD kenarında 61 yıl önce olmuş 18 Eylül 1963 depremini (M=6.4) üreten Çınarcık fayının doğu ucunda 20.03.2024, 09:21 Mw=3.5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu kesim ve Gemlik Körfezi 2008 yılından bu yana oldukça aktif.

aaaaa.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar