Döviz yatırımcısının merakla beklediği soruya ünlü ekonomist Emrah Lafçı'dan olay yanıt! Dolar ile euro seçimden sonra hangi seviyeye gelecek

Döviz yatırımcısının merakla beklediği soruya ünlü ekonomist Emrah Lafçı'dan olay yanıt! Dolar ile euro seçimden sonra hangi seviyeye gelecek
Yaklaşan seçimle beraber kurdaki dalgalanma da devam ederken, ünlü ekonomist Emrah Lafçı, seçim öncesi ve sonrası dolar, euro ve altında yaşanacakları açıkladı.

ALİ AYDIN-GÜNBOYU

Ekonomist Emrah Lafçı, yaklaşan seçimle ilgili ekonomideki hareketlilik için konuştu. Lafçı, dolar, euro ve altın için kritik uyarılarda bulundu. 

Sözcü TV''de katıldığı programda konuşan Emrah Lafçı, "Seçim olup 14 Mayıs''ta iş bitip de 15 Mayıs''ta dolar çok yukarı gitme ihtimali var o zaman demek ki doları tamamen kenara bırakamayacağız" dedi.

Lafçı''nın programda kur ile ilgili açıklamaları şöyle:

En büyük etki Amerika''daki enflasyonun düşüyor olması beklentilerin altında geldi biraz. Erken fırtına biraz dindi. Nasıl enflasyon düşürülür onun bir dersi veriliyor. onu bir kere kenara koymak lazım. Çünkü sert bir şekilde faiz artırımı yaptılar. Tarihte görülmemiş bir şekilde ekonomiyi durdurma pahasına yaptırır ama ekonomi de durmadı. Demek ki orada çok ciddi bir bağlantı yok bizim uyguladığımızın tam tersi yani onu söylemeliyim. 

Pandeminin başında sıfırlara kadar düşürmüşlerdi, dört buçuklara çıktı şu anda faiz. Buradan artık bir daha bir 0.25 arttırıp arttırmayacakları konuşuluyor bu önemli. Dün yayımlanan FED raporlarında arttırımın gelmeyeceğine dair sinyaller var. 

Faizler çok yüksek olmazsa euro bu sefer değer kazanmaya başlıyor çünkü dolar kıtlığı aslında euronun değerini düşürüyor. Bu durumda aynı şey altın içinde geçerli.  Uzun vadelide altının 2000-2100 dolar arasında çıktığı 3 tane vaka var. Bunlardan birini yaşıyoruz şu anda. Dolayısıyla aslında yatırımcının yanlış anladığı bir şey var altın "al hiçbir zaman kaybettirmez" cümlesi doğru bir cümle değil. 2008''de altın almış olup 2015''te satsaydınız 1800 dolardan alıp 900 dolara satardınız. Yani paranın yarısı elinizde kalırdı. 

Şimdi her şeyden evvel seçim öncesi ve seçim sonrası olarak ayırmak lazım. Belki bir de bunun yanında TL cinsinden mi yoksa yabancı para cinsinden mi paranızı tutacaksınız buna karar vermeli yatırımcı. Direkt bir tavsiye olarak hangisine yatırım yapacağınızı söylemek mümkün değil çünkü risk alanı sizin algınıza bağlı.  Seçim olup 14 Mayıs''ta iş bitip de 15 Mayıs''ta dolar çok yukarı gitme ihtimali var o zaman demek ki doları tamamen kenara bırakamayacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar