Doğalgaza zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar açıkladı

Doğalgaza zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN TÜRK 'te katıldığı programda 'Doğal gaz zammı planlamıyoruz' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü Programı'nda yaptığı açıklamalarda, doğal gaz fiyatlarına ilişkin herhangi bir zam planı olmadığını belirtti.

Gabar'daki petrol üretimine de değinen Bakan Bayraktar, Şırnak'ta günlük 32 bin varilin üzerinde petrol üretildiğini açıkladı. Gabar'da gerçekleştirilen üretimin 20 kuyudan sağlandığını belirten Bayraktar, 2024 sonuna kadar günlük üretim hedefinin 100 bin varil olduğunu ifade etti.

Bayraktar, doğal gaz ve elektrikte geçen yıl verilen toplam destek tutarının 282 milyar lira olduğunu aktararak, doğal gaza bu kış herhangi bir zam yapılmayacağını vurguladı.

Türkiye'nin doğal gaz ve elektrikte Avrupa'da en uygun fiyatla enerji sağlayan ikinci ülke olduğunu belirten Bakan Bayraktar, dar gelirli ailelere doğal gaz ve elektrikte desteklerin devam edeceğini dile getirdi. Elektrikte 4.1 milyon haneye destek verildiğini söyleyen Bayraktar, konutlarda elektrik masraflarının yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşa sürecine de değinen Bayraktar, hedeflerinin ilk reaktörü 2024'ün Ekim ayında devreye almak olduğunu belirtti. Yenilenebilir enerji kapasitesinin arttığına dikkat çeken Bayraktar, Türkiye'nin 7 Ocak'ta tükettiği elektriğin yüzde 28'ini rüzgardan karşıladığını ve bu durumun bir rekor olduğunu belirtti. Son olarak, Türkiye'nin doğal gaz altyapısı sayesinde ihraç eden bir ülke haline geldiğini vurgulayarak, Türkiye'nin doğal gazın Avrupa'ya ulaştırılması konusunda en uygun rota olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar