Doğal gaz tasarrufunda doğru bilinen yanlışlar! Meğerse bu yüzden fatura kabarık geliyormuş

Doğal gaz tasarrufunda doğru bilinen yanlışlar!  Meğerse bu yüzden fatura kabarık geliyormuş
Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, evlerde doğal gaz kullanımını daha verimli ve tasarruflu hale getirmek için pratik bilgiler paylaştı.

Enerji tasarrufu sağlamak adına öncelikle binalarda izolasyonun sağlanması gerektiğini vurgulayan Levent Bilir, "İzolasyonu iyi bir binada iç ortam sıcaklığı çok fazla değişkenlik göstermeyecek. Bu nedenle ilk olarak yakıt kullanmayarak tasarruf yapabiliriz" dedi.

“KOMBİYİ SIK SIK AÇIP KAPATMAK YERİNE BİR DERECEDE TUTUN”

Evlerde kullanılan doğal gazın daha etkili bir şekilde kullanılabilmesi için önerilerde bulunan Dr. Bilir, kombiyi gün içinde sık sık açıp kapatmak yerine belirli bir derecede tutmanın enerji ve fatura tasarrufu sağlayacağını belirtti. Ayrıca Levent Bilir, kombiyi devamlı düşük kademede çalıştırmanın, duvarların soğumasını önleyerek yakıt tasarrufu sağlayabileceğine dikkat çekti.

153841191-75a25965-4a0c-4222-891d-c4f751235421.webp

“KOMBİ SÜREKLİ DÜŞÜK KADEMEDE UZUN SÜRELİ ÇALIŞMALI”

Sıcaklığı kişisel konfora göre ayarlamanın önemine değinen Bilir, yaşam alanlarının ortalama 21-22 santigrat derece olarak düşünüldüğünü ancak bu sıcaklığın kişiden kişiye değişebileceğini söyledi. Kombinin sürekli düşük kademede uzun süreli çalışmasının doğal gaz tasarrufu sağlayabileceğini belirtti ve evin az kullanılan bölgelerinde sıcaklığı düşürmenin de enerji tasarrufu açısından etkili olduğunu ifade etti.

kapak-154034.webp

Dr. Levent Bilir, apartmanlarda kombi kullanımının önemine de vurgu yaparak, apartmanlarda mümkünse çift camlı pencerelerin kullanılmasını önerdi. Ayrıca kombi ve petek bakımlarının düzenli olarak yapılması gerektiğini belirten Bilir, peteklerin hava yapması durumunda bakımın önemli olduğunu ifade etti.

153838222-9900ec57-c263-4a1b-ac90-9a1f3797074b.webp

DOĞAL GAZ YOKSA KLİMA KULLANILMALI

Elektrikli sobaların düşük verimli olduğunu söyleyen Bilir, evlerde doğal gaz olmadığı durumlarda mümkünse klima kullanılmasını önerdi. Yeni nesil klimaların elektrik verimi açısından daha avantajlı olduğunu belirten Bilir, ilk yatırım maliyetinin zamanla geri kazanılacağını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar