Diyetin tartıya yansımamasının nedenleri bu hatalar

Diyetin tartıya yansımamasının nedenleri bu hatalar
Diyetisyen Cemre Balkan, diyet ve egzersiz yapılmasına rağmen kilo veremeyen kişilerin zayıflayamamasının küçük ayrıntıları atladıkları için olduğunu belirtti. Motivasyonun düşmesine neden olan bu durumlar hakkında önemli ipuçları verdi.

Medicana International Samsun Hastanesi'nden diyetisyen Cemre Balkan, yapılan tüm diyet ve egzersizlere rağmen kilo kaybı yaşanmamasının sebeplerine dikkat çekti. Egzersiz yapıldığında kas kütlesinin artabileceğini ve yağ oranındaki azalmaya rağmen kas kütlesindeki artışın kilo değişimini etkileyebileceğini ifade etti.

Ayrıca, aşırı egzersiz ya da tuzlu beslenmenin ödem oluşumuna yol açabileceğini ve yüksek karbonhidratlı besinlerin özellikle tartı gününden önce ödem oluşumuna katkıda bulunabileceğini belirtti. Metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilecek düşük kalorili diyetlerin kas kaybına ve metabolizma hızının azalmasına yol açabileceğine dikkat çekti.

Diyetisyen, porsiyon kontrolünde yapılan hataların da kilo verememe problemine sebep olabileceğini vurguladı. Ayrıca, doğru tartılmanın zamanının aç karnına veya yemek yedikten sonra en az 3 saat sonra olması gerektiğini belirtti. Gaz yapıcı besinlerin tüketiminin önceden kesilmesinin de doğru tartılma için önemli olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar