Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Arapça soruyu duyunca şaştı kaldı! Türkçe'ye çevirtti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Arapça soruyu duyunca şaştı kaldı! Türkçe'ye çevirtti
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kendisine sorulan Arapça soruya cevap verememesi ve Türkçe tercüme istemesi sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında Bağdat'ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir olayla gündeme geldi. Rudaw muhabirinin Arapça olarak sorduğu bir soruyu anlamayarak Türkçe'ye tercüme ettirmesi dikkat çekti.

Muhabirin 'Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Abdulkadir Geylani’nin İslam’a hizmetleri” sorusunu anlamayan Erbaş, tercüme istedi. Türkçe'ye çevrilen soruya ise Erbaş, "Hepsi bizim için çok önemli ve yapmış oldukları hizmetleri her zaman hayırla yad ediyoruz" şeklinde yanıt verdi.

BİYOGRAFİSİNDE ARAPÇA’YI BİLDİĞİ YAZIYOR

Muhabirin sorduğu Arapça soruyu anlayamayarak Türkçe tercüme isteyen Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde bulunan biyografisinde iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiği yazıyor.

e90409867d0ee585faae7bad872559e61c30bd87.jpg

ALİ ERBAŞ KİMDİR?

Ali Erbaş, 1961 yılında Ordu’nun Kabadüz isimli ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına başarılı bir şekilde devam ederek 1980 yılında Sakarya İmam Hatip Lisesi'nden, 1984 yılında ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından akademik çalışmalarına devam eden Ali Erbaş, 1987 yılında Tefsir Anabilim Dalı'nda Kur’an’daki Tekrarlar adlı teziyle yüksek lisansını, 1993 yılında ise Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda İlâhî Dinlerde Melek İnancı adlı teziyle doktorasını tamamladı. 1998 yılında doçent unvanını alan Erbaş, 1997-2002 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekan yardımcılığı görevini üstlendi. 2004 yılında profesör unvanını elde etti ve 2006-2011 yılları arasında iki dönem dekanlık görevini yerine getirdi. Ayrıca 'Fetullahçı Terör Örgütü' ile ilişkili olan KADİP/Kültürlerarası Diyalog Platformu'nda yönetim kurulu üyeliği yapan Ali Erbaş, FETO davaları kapsamında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin toplantılarına katıldı. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Ali Erbaş, 6 yıl bu görevi yürüttü. 17 Eylül 2017 tarihinde ise Diyanet İşleri Başkanı olarak atandı. Akademik kariyeri boyunca 12 kitap ve birçok makale yazmış, yurt içinde ve yurt dışında birçok sempozyum bildirisi ve konferans sundu.

ALİ ERBAŞ NE DOKTORU?

Ali Erbaş, doktora derecesini Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda İlâhî Dinlerde Melek İnancı adlı teziyle tamamladı.

ALİ ERBAŞ EVLİ Mİ?

Evli olan Ali Erbaş, 4 çocuk babasıdır.

ALİ ERBAŞ KAÇ YILDIR GÖREVDE?

Ali Erbaş, 2017 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapmaktadır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar