Dev timsah kaplumbağası görüldü: Canlılar için büyük tehlike yaratıyor

Dev timsah kaplumbağası görüldü: Canlılar için büyük tehlike yaratıyor
İngiltere'de Pokemon çizgi filminden fırlamış timsah kaplumbağası görüldü.

Birleşik Krallık'ta, yerli yaban hayatını tehdit edebilecek bir timsah kaplumbağası keşfedildi. Cumbria'daki bir köpek gezdiricisi, köyünün yakınındaki küçük bir gölde devasa bir kaplumbağa gördü. Kaplumbağanın, Amerika Birleşik Devletleri'nin güney bölgelerine özgü bir tür olan ve dünyanın en büyük tatlı su kaplumbağalarından biri olan timsah kaplumbağası olduğu ortaya çıktı.

Kurtarıcıları tarafından "Fluffy" olarak adlandırılan bu timsah kaplumbağası, Florida'da yaşamış olan ve egzotik yaratığı bir sosyal medya paylaşımından tanıyan bölge meclis üyesi Denise Chamberlain tarafından sudan çıkarıldı. Chamberlain, üç çift eldiven giyerek kaplumbağayı gölden çıkarırken, veteriner merkezine götürmek için bir alışveriş sepeti kullandı.

1234.jpg

Barrow-in-Furness'teki Wild Side Vets'ten veteriner cerrah Dr. Dominic Moule, kaplumbağanın İngiltere'de bulunmasının "son derece şaşırtıcı" olduğunu ve potansiyel tehlikelerine dikkat çekti. Kaplumbağanın, yerel ekosistemi tehdit edebileceğini ve kötü bir ısırıkla ciddi zararlar verebileceğini belirtti.

Timsah kaplumbağaları, tıknaz zırhlı kabukları, uzun, kalın kuyrukları ve başlarının yanlarındaki gözleriyle tarih öncesi görünümleriyle tanınırlar. Boyları 100 cm'ye kadar uzayabilir ve ağırlıkları 90 kg'a kadar çıkabilir. Genellikle Florida, Teksas ve diğer güney eyaletlerindeki sulak alanlarda yaşarlar ve avlanırken solucan benzeri dillerini kullanırlar.

evrimagaci-org-public-uploads-images-evrimsel20albumu-54-alligatorsnappingturtletonguejpg.jpg

İngiltere'de timsah kaplumbağası bulundurmanın yasal olmasına rağmen, veterinerler bu türün evcil hayvan olarak tutulmasını önermemektedir. Dr. Moule, kaplumbağaların karmaşık ihtiyaçları ve potansiyel tehlikeleri nedeniyle evcil hayvan olarak uygun olmadığını vurguladı. Chamberlain ise kaplumbağanın yakalanması ve bakımı konusunda endişeli olduğunu belirtirken, mahalle sakinlerinin yardımına minnettarlığını ifade etti ve veterinerleri övdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar