Deprem bölgesinde akıllara durgunluk veren dolandırıcılık yöntemi! Evi yıkılan binlerce vatandaş başını sokacak çadır ararken, vicdansızlar...

Deprem bölgesinde akıllara durgunluk veren dolandırıcılık yöntemi! Evi yıkılan binlerce vatandaş başını sokacak çadır ararken, vicdansızlar...
Türkiye’yi yasa boğan depremlerde halkın “Unutulduk” diyerek sistem ettiği Adıyaman’a ilişkin bugüne kadar hiç duyulmamış gerçek ortaya çıktı.

6 Şubat’ta deprem felaketini yaşayan Adıyaman’da çok sayıda bina yerle bir oldu. Evleri yıkılan, hasar alan vatandaşlar riskli binalardan çıkıp konteynerlere yerleşti. Uzun bir süre konteynerlerde kalmaya devam etti.

229540.jpg

Felaketin izleri henüz silinmemişken ortaya çıkan bir gerçek ise hem düşündürdü hem de şaşırttı.

T24 yazarı gazeteci Tolga Şardan, bugün kaleme aldığı köşesine Adıyaman’a ilişkin dikkat çeken bir gerçeği taşıdı.

Şardan, 1 yıldır depremin izlerini taşıyan yerde depremzedelerle dertleşirken tanık olduğu ve duyduğu bir olayı şöyle aktardı:

Mesela bir yurttaş, depremden evi sağlam çıkan bazı mülk sahiplerinin evlerini kiraya verdiğini, kendilerinin ise konteynerlerde yaşadığının oryaya çıktığı iddia etti. Biraz araştırmayla anlatımın doğruluğuna ulaştım. Valiliğin yapılan tespitler sonrasında benzeri aileleri konteynerlerden çıkardığı belirtiliyor.

Şardan, “Bir ilginç bilgi daha edindim” diyerek deprem sonrası ortaya çıkan yeni bir ticaret şeklini ise şöyle ifade etti:

Başka bir Adıyamanlı, deprem sonrasında kente devletten ya da sivil toplum kanalıyla gelen maddi yardımların dağıtılması sonrasında kentteki kuyumcuların eşi benzeri görülmemiş biçimde altın satışı yaptıklarını anlattı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar