Deniz Uğur kimdir? Deniz Uğur kaç yaşında, nereli? Deniz Uğur hangi kanalda?

Deniz Uğur kimdir? Deniz Uğur kaç yaşında, nereli? Deniz Uğur hangi kanalda?
Ünlü oyuncu ve sunucu Deniz Uğur son zamanlarda insanlar tarafından internette araştırılıyor. Birçok insan internette Deniz Uğur'un hangi kanalda sunuculuk yaptığını merak ediyor. Peki Deniz Uğur kimdir? Deniz Uğur kaç yaşında, nereli? Deniz Uğur hangi kanalda?

Deniz Uğur kimdir?

Ünlü oyuncu Deniz Uğur insanlar tarafından internette araştırılıyor. Birçok kişi ünlü oyuncunun hayatını ve kariyerini merak ediyor. Peki Deniz Uğur kimdir? Deniz Uğur kaç yaşında, nereli? Deniz Uğur hangi kanalda?

DENİZ UĞUR KİMDİR?

Deniz Uğur, Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, dublaj sanatçısı ve senaryo yazarıdır. 17 Ekim 1973 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Opera sanatçısı Mete Uğur ile balerin Suna Uğur'un kızıdır.

Deniz Uğur, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Profesyonel tiyatro kariyerine Kenter Tiyatrosu'nda "Görünmeyen Dostlar" adlı oyunda Şükran Güngör ve Kadriye Kenter ile başrol oynayarak başlamıştır. Mezuniyetinin ardından Tiyatro İstanbul'un "Çetin Ceviz" oyununda Nevra Serezli ve Cihan Ünal ile birlikte rol almıştır.

Deniz Uğur, 1997 yılında Bir Erkeğin Anatomisi filmindeki performansıyla 9. Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra Deniz Uğur, Vatan gazetesinin Pazar eki Pazar Vatan'da köşe yazarlığı yapmıştır.

2001 yılında "Benimle Evlenir Misin" adlı dizinin senaryosunu yazmış ve aynı zamanda eşi İsmail Hakkı Sunat ile başrolde oynamıştır. 2006 yılında "Hayatım Sana Feda" adlı dizide Tamer Karadağlı ile birlikte rol almıştır. "Adını Feriha Koydum" dizisinde Vahide Gördüm, Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy ile birlikte rol almıştır.

2013 yılında "Umutsuz Ev Kadınları" dizisine dahil olmuş ve Gülşah Taşdelen karakterini canlandırmıştır. Ayrıca, 2014 yılında "Gulyabani" adlı sinema filminde başrol oynamıştır.

Deniz Uğur aynı zamanda birçok tiyatro oyununda da yer almıştır. 2013-2014 sezonunda "Huysuz Müzikali"nde rol almıştır ve 2015 yılında "Guguk Kuşu" oyununda yer almıştır. Günümüzde ise Kanal 24'e sunuculuk yapmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar