TikTok ABD hükümetine dava açtı

TikTok ABD hükümetine dava açtı
TikTok ve Çinli sahibi ByteDance, sosyal medya uygulamasının devredilmesinin, devredilmemesi halinde ise yasaklanmasının önünü açan yasa ile ilgili olarak ABD hükümetine dava açtı.

Sosyal medya devi TikTok ve sahibi Çinli teknoloji şirketi ByteDance, ABD hükümetine karşı çıkarak, TikTok'un devredilmesi veya yasaklanması öngörülen yasa nedeniyle hukuki mücadele başlattı.

Washington'daki Temyiz Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, TikTok'un ABD'de varlığını sürdürmek için talep edilen satışın mümkün olmadığı ve söz konusu yasanın anayasaya aykırı olduğu iddia edildi.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından 24 Nisan'da imzalanan yasa tasarısı, TikTok'un ABD'de faaliyet göstermesine izin vermek için şirketin devredilmesini talep ediyor. Aksi takdirde, uygulamanın ABD'deki internet mağazalarından kaldırılmasını öngörüyor. TikTok'un ana ortağı olan Çin merkezli ByteDance firması için 19 Ocak 2025'e kadar süre veriliyor.

Yasa, TikTok'un "ulusal güvenlik tehdidi" oluşturduğu gerekçesiyle Çin hükümetine Amerikan vatandaşlarına ait bilgileri ilettiği iddiasıyla kabul edildi.TikTok yönetimi iddiaları reddetti.

Dava dilekçesinde, TikTok'un ABD'de devredilmesinin mümkün olmadığı ve yasanın ifade özgürlüğünü kısıtladığı belirtilirken, ByteDance firması da TikTok'un ABD'deki varlığını sürdürme konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar