DEM Parti gözünü batıya dikti! CHP ile ittifak karşılığında İstanbul'da bu iki belediyeyi istiyor

DEM Parti gözünü batıya dikti! CHP ile ittifak karşılığında İstanbul'da bu iki belediyeyi istiyor
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi’nin (DEM Parti) CHP ile ittifak karşılığında İstanbul’da istediği iki ilçeyi açıkladı.

Yerel seçime aylar kala siyaset arenası oldukça hareketlendi. Çoğu parti seçime tek başına girme kararı alırken, çoğu parti ittifak yolunu tercih ediyor. Özellikle geçtiğimiz yerel seçimlerde kazandığı büyükşehirleri elinde tutmak isteyen CHP, yoğun bir ittifak arayışı içinde.

İYİ Parti’den iş birliğine ‘ret’ cevabı alan CHP B planı olarak Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) ile görüşme sağladı. Geçtiğimiz hafta DEM Parti’yi ziyaret eden Özel’in hemen ardından parti MYK’sını topladı.

Partinin CHP ile iş birliği yapıp yapmayacağı merak konusu olurken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İSTANBUL'DA DİKKAT ÇEKEN İKİ İLÇE

DEM Parti’nin iş birliği karşılığında CHP’den batıda belediye istediğini iddia eden Selvi, DEM’in sadece İstanbul’da değil, Ankara, İzmir, Aydın ve Antalya’da da ilçe belediye başkanlıkları talep ettiğini de vurguladı.

DEM’in Ekrem İmamoğlu’na destek karşılığında İstanbul’da iki belediye başkanlığı istediği de belirten Selvi, bu iki ilçeyi şu sözlerle açıkladı:

“Biri Esenyurt, diğeri Sultangazi. Ancak görüşmeler sonucunda sadece bir belediye başkanlığı verilir ise Esenyurt’u tercih edeceği ifade ediliyor.”

NEDEN BATI?

DEM’in bölgeye göre daha batıda yer alan şehirleri tercih etmesinin sebeplerini de açıklayan Selvi, “Çünkü DEM, Batı dünyasına sadece bir bölge partisi olmadığını, Türkiye’nin batısında da belediye başkanlıkları kazandığını göstermek istiyor. Tabii bir de geçen seçimde taban tarafından eleştirildiği için bu kez bir şey almadan destek vermedik, ilçe belediyesini aldık demek istiyor” ifadelerini kullandı.

TİP DE İLÇE BELEDİYESİ İSTİYOR

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile yürüttüğü ittifak görüşmelerine dikkati çeken Selvi, TİP’in de Adalar ilçe belediye başkanlığı talep ettiğini öne sürdü.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar