Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Darbe edebiyatı neden tekrar gündemde?

Değerli okuyucularım CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Saray rejimi öyle veya böyle gidecekler söylemleri darbe çağrıları olarak yorumlamak ancak havuz medyasındaki ekran süslerine yakışırdı. Bugünkü yazımda bu konuyu analiz edeceğim.

***

 Öncelikle, AKP iktidarının döneminde ne zaman zora düşseler darbe edebiyatına sarıldıklarını bir gelişimsel çizgide ele alacağım.

***

Bundan 8-10 yıl önce. AKP iktidarı ve o zaman ortakları olan FETÖ ki, döneme göre onların 'hoca efendisi' medyasıyla birlikte bir darbe edebiyatı yapıyorlardı.

Vay efendim sarıkız, ay ışığı, eldiven, balyoz darbe planları varmış. Ergenekon bu darbe ortamının oluşması için kurulmuş terör örgütüymüş. Peh!.. Peh!.. Peh!..

FETÖ palavraları durmak bildi mi? Elbette durmak bilmedi.

Casusluk derken kozmik odaya girdiler. Ve geçen Hulki Cevizoğlu'nun programında bir Paşa açıkladı: Bu kozmik odaya girilmesi sonucunda binlerce şehidimiz oldu.

Bu yalan darbe iddiaları sonucunda ne mi oldu?

Palavra sıkan FETÖ'cüler AKP iktidarı ile yollarını ayrınca 15 Temmuz'da gerçek darbe yapmaya kalktılar.

***

AKP iktidarı hâlâ akıllanmıyor. FETÖ taktiği olan bu yalan darbe paranoyasını havuz medyasında sözde tövbe etmiş FETÖ'cü ekran süslerinin de pohpohladığını iktidar farkında mı değil yoksa bilerek mi alet olunuyor?

İlerleyen günlerde elbette bunu anlayacağız.

***

Özgür Özel ve Canan Hanım gibi toplumun önünde olan siyasetçilerin elbette söylediği sözlerine dikkat etmeleri lazımdır. Boğaz dokuz boğumdur.

Canan Hanım ve Özgür Bey'in 'sözlerimizde darbe değil erken seçim veya normal zamanında seçimlerde Saray rejiminin hep beraber götüreceğiz' şeklinde düzeltme açıklamaları yapmaları elbette değerlidir.

Ama yine de havuz medyasına koz vermemek için Saray rejimini götüreceğiz derken, seçim/sandık gibi kavramları her fırsatta cümlelerinin başında kullanmaları lazımdır.

***

Havuz medyasındaki sözde tövbe etmiş eski FETÖ'cüler köpürttüğü darbe iddiaları 15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimi sonrası tarihin çöplüğüne gömülmüştür.

Tarihin çöplüğüne darbe iddialarının gömülmesinin birinci sebebi Türk Milleti'nin ve ordumuz içindeki Ergenekon ve Balyoz davalarında suçsuz çıkmış kahraman vatanseverlerin 15 Temmuz gecesinde FETÖ'cülere şanlı direnişleriydi.

İkinci sebebi ise, muhalefetin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden başarılı çıkmasıyla birlikte toplumda güven ortamı doğmuştur. Bu güven, muhalif halk tabanında sandıkta bunlar gidiyormuş algısının yüksek olmasına sebep olmuştur.

***

Değerli okuyucularım artık tarihin çöplüğüne gömülmüş darbe iddialarını kim ısıtıp ısıtıp gündeme getirmek istiyorsa bilin ki en hafif tabirle onlar iyi niyetli değildir diyerek yazımı sonlandırıyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları