Cumhuriyet İkramiyesi için hesaplar yapıldı! Emeklinin alacağı para 1000 liradan kaç liraya çıkarılacak

Cumhuriyet İkramiyesi için hesaplar yapıldı! Emeklinin alacağı para 1000 liradan kaç liraya çıkarılacak
Ramazan ve Kurban Bayramlarında yılda iki kez emeklilere verilen bayram ikramiyesinin Cumhuriyet Bayramı'na özel 100. yıl ikramiyesi olarak üçüncü kez verileceği söylenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı maaş düzenlemesine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber, emeklilere 5000 lira ikramiye gündemi meşgul etmeye başladı. Uzun süredir kamuoyunda yer alan maaş düzenlenmesi, 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla yeniden yoğun şekilde araştırılıyordu.

ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISINI İŞARET ETTİ

Beklenen açıklama önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. AKP’nin Büyük Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emeklilerimize açıklayacağız" demişti. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erdoğan'ın işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili çalışmayı Kabine toplantısı sonrasında paylaşacağını duyurdu.

İkramiyenin, Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna bir sefere mahsus olacağı öğrenildi. Bu kapsamda emeklinin gözü bugün toplanması beklenen Kabine Toplantısında.

MASADAKİ RAKAM SIZDIRILDI

Sabah’ın haberine göre, bugün kabinede son şekli verilecek ikramiye için, 1000 TL'den 5000 TL'ye kadar üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Bin liralık ikramiye 14,2 milyar, 5000 liralık ikramiyenin de 71 milyar faturasının olduğu hesaplandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar