Halk Bankası seçim öncesi duyurdu! Tek şartla 1.5 milyon lira borç verilecek

Halk Bankası seçim öncesi duyurdu! Tek şartla 1.5 milyon lira borç verilecek
Artan hayat pahalılığı ve otomobil sektöründe yaşanan kriz nedeniyle araç alma hayalleri suya düşen yurttaşlara sevindirecek haber Halk Bankası'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 84 ay vadeli taşıt kredisi başvuru ekranları açıldı. İşte detaylar...

Sıfır ve ikinci el araç fiyatları rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken vatandaşlarda araba sahibi olmakta zorlanmaya başlanmıştı. Yaşanan süreçte en ucuz sıfır araç fiyatı 400 bin TL bandına ulaşırken kredi ihtiyacı da artmıştı.

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükseliş ikinci el araç fiyatlarına da yansırken araba sahibi olmak alt gelir grubu için imkansız hale gelmişti. Ticari faaliyetleri için araca ihtiyaç duyan esnaflarda bu durumdan mağdur olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir destek kredisi duyurusu daha yapmıştı. Sıfır araç almak isteyenlere 84 ay vadeli araç kredisi başvurusu başladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Avaztürk''ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan açıklama ile duyurulan 84 ay vadeli taşıt kredisi için başvuru ekranı açıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapmış olduğu açıklamasında "Bu ülke, esnaf kültürünün temelleri üzerinde yükselen, girişimci yapısını her zaman koruyacak. Esnafımıza desteğimiz her daim sürdü ve her daim sürecek. Ekonomi politikamızın temelini ’üretim’ oluşturuyor. Bu memleket için üreteni desteklemek temel hedefimizdir.

Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız. Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" diyerek kredinin limitini 1 milyon 500 bin TL ve vadesini ise 84 ay olarak ilan etti.
Düzenlenen kredi paketine başvuru yapmak isteyen kişilere yönelik olarak aranan başvuru şartı ise aracın ticari faaliyetlerde kullanılmak için satın alınması şeklinde açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar