Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Görüşmede Bakan Fidan da bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında bir dizi önemli görüşmeye imza atıyor. Son olarak Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Başkan Barzani'nin de katılımıyla gerçekleşen görüşmede, Türkiye-IKBY ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Diplomatik temasların arttığı bu buluşmada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamalarda, tarafların ikili ilişkileri güçlendirmeye yönelik adımlar atma kararı aldığı ifade edildi. Bu görüşme, bölgesel istikrar ve iş birliği açısından önemli bir platform sunarken, Türkiye'nin bölgedeki etkileşimini daha da artırma çabalarına işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Antalya Diplomasi Forumu'nda gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, uluslararası arenada Türkiye'nin rolünü pekiştirecek adımların beklendiği belirtiliyor. Bu çerçevede, IKBY Başkanı Barzani ile yapılan görüşmenin, bölgedeki iş birliği ve diyalog çabalarının önemli bir yansıması olduğu vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar