Cübbeli Ahmet’ten İsmailağa Cemaatini karıştıracak açıklama! Gizli planı ifşa etti

Cübbeli Ahmet’ten İsmailağa Cemaatini karıştıracak açıklama!  Gizli planı ifşa etti
İsmailağa Cemaati ile yaşadığı tartışmaların ardı arkası kesilmeyen Cübbeli Ahmet Hoca'nın son iddiası ortalığı karıştırdı.

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü uzun süredir İsmailağa Cemaati ile yaşadığı tartışmalarda gündem olmuştu. İsmialağa Cemaati’nden lideri Hasan Kılıç’ın vefatının ardından gözler yeni liderin kim olacağına çevrildi.

Balıkesir Posta Gazetesi on X: "İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca ile yollarını resmen ayırdı. https://t.co/UDwWKBdkxn" / X

Tartışmalar sürerken Cübbeli Ahmet, cemaatin yeni liderinin İbrahim Hoca olduğunu iddia etmişti. Ahmet’in bu açıklamasının ardından İsmailağa Cemaati yeni liderlerinin İsmailağa Camii imamı Salih Topçu olduğunu bildirdi.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu | Rudaw.net

“CAYDIRMAK İÇİN KAPISINA GİTTİLER”

Cemaatteki liderlik tartışmaları tüm hızıyla devam ederken Cübbeli Ahmet’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cübbeli Ahmet “İsmâîlağa heyeti Ahmet Ustaosmanoğlu başkanlığında bugün İbrâhîm Efendi (Sellemehullâh) Hazretleri’ni caydırmak için kapısına gittiler fakat eli boş döndüler” iddiasında bulundu.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu

Cübbeli Ahmet şunları söyledi: Seyfettin “Yukarıdan sizin için bu işten vazgeçsin. Hükümet yakında Cübbeli’ye operasyon çekecek Hocamız da yanmasın’ diye haber geldi” dedi.

“İBRÂHÎM EFENDİ SELLEMULLÂH HAZRETLERİ’Nİ SEÇTİK”

Cübbeli Ahmet kendisine “Cemaatten uzaklaştırıldığı halde nasıl lider seçiyor?” sorusunu soranlara da şöyle cevap verdi:

Bizim İsmâîlağa Vakfı ile ve resmî kurumlarıyla hiçbir alâkamız yoktur, evvelce de yoktu . Biz Mahmûd Efendi Hazretlerimiz’in müridleri olarak hareket ediyoruz. Şu anda Hasan Efendi Hocamız’ın vefâtıyla “Vekillerin emîri” olma makamı boş kaldığından biz de Mahmûd Efendi Hazretlerimiz’in vekilleri ve müridleri olarak ayrıca bize vekâlet veren on binlerce kadın-erkek ihvânın vekâletini îfâ etmek üzere başımıza vekillerin emîri olarak İbrâhîm Efendi Sellemullâh Hazretleri’ni seçtik ve ona tâbi olduk.

ekran-goruntusu-2024-04-25-165730.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar