CHP’li Nazlıaka Yıldırım ve Yavaş görüşmesinin detaylarını anlattı! CHP'den adaylık istediği yerleri açıkladı

CHP’li Nazlıaka Yıldırım ve Yavaş görüşmesinin detaylarını anlattı! CHP'den adaylık istediği yerleri açıkladı
İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, ‘Yıldırım Yavaş’tan Mamak adaylığı istedi’ iddiaları üzerine canlı yayında yüzleşti.

Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım ile CHP Genel Başkanı yardımcısı Aylin Nazlıaka arasında ‘Mamak adaylığı’ konusunda yüzleşme yaşandı.

Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım ile CHP Genel Başkanı yardımcısı Aylin Nazlıaka arasında ‘Mamak adaylığı’ konusunda yüzleşme yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Az Önce Konuştum programında İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın usulsüzlük ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla ilgili "İhaleye fesat karıştırmak konusunda onun tecrübesi çoktur şimdilik o kadarını söylüyorum. Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Bizde vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş" açıklamasında bulunmuştu.

YILDIRIM'DAN CEVAP GELDİ

Yavaş'ın sözlerinin ardından tv100 yayınına katılıp açıklamalarda bulunan Yıldırım, randevu talep edip hiçbir liderle görüşmediğini söyledi.

Süreçte yaşananları anlatan Yıldırım, “Aralık ayının ikinci ya da üçüncü haftasında sayın Aylin Nazlıaka beni aradı. 'Başkanım görüşebilir miyiz' dedi. Bunun üzerine 22 Aralık'ta Nazlıaka ile görüştük. Burada siyasetten konuştuk. Kendisine hayırlı olsun dedim. Görüşmemizi bitirdik” diye konuştu.

“ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜM”

11 Ocak'ta yeniden Nazlıaka ile görüşme yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, “Nazlıaka beni Özgür Özel ile görüştürmek istediğini söyledi. Nazlıaka 'biz ayrı ayrı olduğumuzdan ziyade birlikte olduğumuzda başarılı oluruz' diyor. Bunun üzerine Özgür Özel ile görüşürüm dedim. Buna hayır demenin doğru olmayacağını düşündüm” ifadelerini kullandı.

“14 Ocak'ta Nazlıaka 'beni Özgür Özel ile görüştüreceğini' bana mesaj olarak yazdı” diyen Yıldırım, şunları söyledi: “O mesaj duruyor. Bunun üzerine 15 Ocak pazartesi günü CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkanlık makamınde ben, Nazlıaka ve Özgür Özel sohbet ettik. Ben "Ömer Lütfü Avşar'dan bana Mansur Yavaş'tan randevu al" talebinde bulunmadım.”

Daha sonrasında Nazlıaka’nın kendisini arayıp 'Mansur Yavaş sizi arayacak, yarın öğleden sonra beraber görüşeceğiz' dediğini söyleyen Yıldırım, “Bu mesajda bende var. Bu mesajdan sonra Nazlıaka'yı arayıp görüşme içeriğini sordum. Kendisi bu görüşmenin Özgür Özel'in talebi ve bilgisi dahilinde olduğunu söyledi” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş ile 18 Ocak’ta görüştüğünü dile getiren Yıldırım, Yavaş ile 15-20 dakika sohbet edip ayrıldıklarını belirtti.

NAZLIAKA CANLI YAYINA BAĞLANDI

Yıldırım’ın açıklamaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Yıldırım ile yaptığı görüşmenin detayına inmeyen Nazlıaka, “Özetlemek gerekirse kendisi CHP Genel Merkezi'ne kırgın olduğunu söyledi” dedi.

Çankaya'dan başlayıp Mamak'la devam etti “Ben de herkesi kucaklayan bir parti olduğumuzu söyledim” diyen Nazlıaka, kendisini Özgür Özel ile bir araya getirdiğini vurguladı.

“ÇANKAYA'DAN BAŞLAYIP MAMAK'LA DEVAM ETTİ”

Yıldırım’ın CHP'den belediye başkan adayı olmak istediğini açıkça ifade ettiğini aktaran Nazlıaka, “Birkaç ayrı yer saydı, Çankaya'dan başlayıp Mamak'la devam etti, Keçiören'de olabilir dedi” ifadesini kullandı.

Yıldırım’ı Mansur Yavaş ile görüştürme sorumluluğu hissettiğini belirten Nazlıaka, “Mansur Yavaş ile son derece kısa bir görüşme oldu. Kendisi aday olmak istediğini lafı dolandırmadan ifade etmiştir, Mamak'ı orada ifade etmiştir. Etimesgut olmayınca Mamak olabilir diye düşündü” diye konuştu.

“ESMA HANIMIN MESAJINI GÖSTERDİ”

Yıldırımın "Mamak'ta Cengiz Topel mahallesi var, benim ismimi taşıyan. Ben Mamak'ı kazanırım, Ankara'da da oylarımızı yükseltirim" dediğini itiraf eden Nazlıaka, “Mansur Yavaş da başka bir adayın değerlendirmede olduğunu açıkça ifade etmiştir. Çok kısa süren görüşmenin ardından vedalaştık ayrıldık” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın Akşener'in özel kalemi Esma Bekar’da gelen mesajı gösterdiğini belirten Nazlıaka, şunları söyledi: “İYİ Parti'den teklif aldığını ama bizimle yürümek istediğini açıkça söyledi. Dolayısı ile kendisini dürüstlüğe davet ediyorum. Kendisi ben kaybettiren olmak istemiyorum demişti.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar