Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

CHP'li belediyeler işten atıyor yaygarası neyin provası?

Değerli okuyucularım AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım atv yayınında, kazanılan CHP'li belediyelerin işçileri işten çıkarıyorlar yaygarasının sesi oldu. Vay efendim adalet yürüyüşü yapan Kılıçdaroğlu'na karşı, şimdi işten atılan işçiler CHP Genel Merkezi'ne yürüyecekmiş.

***

Yazımın başında yazayım bu işten atılanlar şu meşhur 'Bankamatik Memurları' olmasınlar? Nereden mi anladım? Türkiye tarihinde ilk defa devlet memuru olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları zabıta itfaiyeci resmî kıyafetiyle İBB adayını yani Ekrem İmamoğlu'nu protesto ettiler. Bu işçiler ha 'Bankamatik Memur' ha normal memur fark yok ki. AKP teşkilatını referansı ile işe girmiş milis kuvvetlerden değilse nedir bu protestocular?

Bu İBB önünde itfaiyeci zabıta ve avukat resmî kıyafetleri ile protesto yapan işçiler neyin provası? Yarın bir gün Ekrem İmamoğlu yeniden İBB Başkanı olursa işten attılar yaygarası mı? Allah, Muhammet aşkına neye inanıyorsanız onun aşkına bu resmî kıyafetli memur olan protestocuları hangi partili olursa olsun siz başkan olsanız işten atmaz mısınız? Ekmekle oynamak olmaz elbette. Ama insan da ekmeğine saygılı olacak. Siyaset yapmak, protesto yapmak istiyorsanız istifanızı verin Ekrem İmamoğlu'na 24 saat protesto yapın, siyasetinizi de yapın. AKP'den emirli resmî kıyafetli protestocuların bankamatik memurlarından farkı ne? Allah bilir ya bunlar işe gitseler bile çoğu zaman kabin memurluğuyla akşama kadar yatıyorlardır.

Hadi bakalım herkes empati yapsın bunları işten atar mısınız atmaz mısınız?

***

Hem de CHP'li belediyelerin işçi kıyımı manşetleri atanlar bu haberler ne derece gerçek? Gazetecilik mesleğinin gereği CHP'li başkanları arayıp işin aslını öğrendiniz mi? AKP'li belediyelerin işçi kıyımı hiç mi yok? Yazsam bu satırlar yetmez. Havuz medyasına sormak lazım onları da yazın söyleyin bakalım da hakkaniyetli olduğunu görelim. Özellikle de herkesin vergileriyle karnını doyuran TRT, 24 saat Binali Yıldırım propagandası yapacağına bunlara baksın.

***

MEDYA İĞNESİ!..

Geçen gün TRT'yi çalıştığım yerde arkadaşla takip ediyoruz. Bir ne görelim? TRT, Binali Yıldırım'a sözde atılan iftiralar İBB'ye atılan sözde iftiralar gerçekler KC'si ile diye propaganda yapıyor. Koskoca TRT'yi bir İBB seçimlerine kadar düşürdüler diye arkadaşa söyledim. Artık Saray, AKP propagandacısı TRT'yi de geçtik bir belediye seçimlerini propagandasına kadar düşen TRT'yi de gördük. Saray iktidarının TRT'yi düşürdüğü durum diyebiliriz.

***

İmamoğlu Ordu Valisine it demişmiş!.. Geçin kardeşim güldürmeyin insanı kendinize. O videoyu ben de izledim it dediği filan yok. kullandığı kelime 'basit'... Havuz TV'lerinizde çalışan montajcı veya kurguculara bile sorsanız güler burada nerede it diyor diye.

***

Eee tabii ki meşhur moderatör tartışması ve Yıldırım İmamoğlu kapışmasına değinilmez mi? Uğur Dündar Türk basınının ve Türk televizyonculuğunun yüz akıdır marka değeridir. Onun moderatör olması elbette değerliydi. Ama kutuplaşmaya dikkat çeken Dündar bu teklifi kabul etmedi. Bana da göre de haklı. Kimseye yaranamama tabiri çok doğru bir tabir. Keskin muhalifler Binali Yıldırım neden ona teklif etti diyeceklerdi. Saraycılar ise Uğur Dündar'ı yerden yere vuracaklardı gerçek soruları soracağı için. Melih Gökçek- Kılıçdaroğlu tartışmasını yöneten Dündar'ı Saray trolleri o zamanın Ak trolleri yerden yere vurmadılar mı?

İsmail Küçükkaya'nın da başına o geliyor ve gelecektir. Yerden yere vurulma kutuplaşmanın ne kadar sert olduğunun göstergesidir. Bunu da miting meydanlarında muhalefete ve muhalif vatandaşlara FETÖ'cü PKK'lı terörist diyenler düşünsünler. Tüm suçlu onlardır bu kutuplaşma konusunda.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları