CHP'de oda krizi: Polis kapıyı kırıp zorla içeri girdi!

CHP'de oda krizi: Polis kapıyı kırıp zorla içeri girdi!
CHP Özgür Özel'in protokol müdürü olan Şükran Kütükçü kendisini Meclis'te bir odaya kilitleyip kapıyı açmayınca, polis kapıyı kırıp odayı boşalttı.

Edinilen bilgilere göre, CHP Eski Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK genel müdürlüğünden beri yanında bulunan ve özel kalem müdürlüğünü yapan Şükran Kütükçü kurultay sürecinde taraf değiştirerek, Özgür Özel’in yer aldığı değişimcilerin tarafında geçti. Özgür Özel ise Kütükçü'yü protokol müdürü olarak görevlendirdi ve kendisine de daha önce CHP'li meclis idare amirlerinin kullandığı odayı verdi. Fakat CHP'li milletvekillerinin oyuyla Meclis İdare Amirliğini Kılıçdaroğlu'na yakın Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan kazandı.

81-ss47-cover-jpg.webp

KAPIDAKİ YAZIYI İNDİRDİLER

Bayraktutan'ın daha önce de CHP'li Meclis İdare Amirlerine tahsis edilen odaya geçmesi gerekiyordu. Meclis yönetimi buna uygun olarak meclis idare amiri tabelasını odanın girişine astı. Ancak Şükran Kütükçü ve parti yönetimi o tabelayı odanın girişinden indirdi. Ayrıca oda da Bayraktutan’a verilmedi. Bunun üzerine Uğur Bayraktutan Meclis Genel Sekreterliğine başvurarak odanın boşaltılmasını talep etti. Genel Sekreterlik de hem CHP grubuna hem de Şükran Kütükçü'ye gönderdiği bir yazıyla odanın boşaltılmasını istedi. Ancak yürütülen temaslardan bir sonuç alınamadı. CHP genel başkanı Özgür Özel ile Grup başkanvekili Ali Mahir Başarır da Kütükçü'nün odada kalması için destek verdi.

mecliste-chpli-idare-amiri-bayraktutanin-odasi-icin-genel-sekreterlik-devreye-girdi-th5n.jpg

POLİS KAPIYI KIRIP İÇERİ GİRDİ

Krizin çözülememesi üzerine Genel Sekreterliğin verdiği talimatla Meclis Polisi devreye girerek, odayı boşaltmak için harekete geçti. Ancak edinilen bilgilere göre, Şükran Kütükçü kendini odaya kilitledi ve polise de kapıyı açmadı. Meclis Destek Hizmetleri Personeli bunun üzerine makam odasının kapısını sökerek Kütükçü’yü odadan dışarı çıkarttı. Kütükçü, polis eşliğinde eşyalar toplanıp dışarıya alındı.
Yaşananlardan sonra Şükran Kütükçü'nün eşyaları tahliye edilerek oda Uğur Bayraktutan'ın danışmanlarına teslim edildi. Meclis Genel Sekreterliği ise bütün uyarılara rağmen odayı boşaltmayan ve başdanışman kadrosunda görev yapan Şükran Kütükçü hakkında bir disiplin soruşturması başlattı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar