Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

CHP'de neler oluyor?

Kurultaya aylar kala Saray'a giden CHP'li tartışmasının fitilini 80 yaşındaki gazeteci Rahmi Turan ateşledi. Rahmi Turan sonra kaynağım Talat Atilla dedi. Gazeteci Atilla ise, benim kaynağım da CHP'den dedi.

İşin özetini yazımın girişinde verdim. Ama detaylar çok. Detayları yazıp sizi burada sıkmaktan ziyade konuyu analiz edeceğim.

Yazımın ana konusuna geçmeden önce gazeteci Talat Atilla'nın önemli bir haberinin doğru çıktığı belirtmek istiyorum. Atilla, Bahçeli'nin 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı erken seçimin yapılacağını açıklayacağını duyurmuştu. Atilla o zaman, Bahçeli Meclis'te 2 hafta sonra grup toplantısında erken seçimleri duyuracak demişti. Ve Atilla'nın haberi doğru çıktı 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri oldu.

Bu anekdotu şundan sizlere aktardım: Bir gazetecinin güvenliliğini test etmek için, haberlerinin doğru çıkıp çıkmadığına bakmak lazım.

Gazeteci Talat Atila'nın CHP'deki kaynağı kimlerdir? Bu merak konusu olurken CHP'li Muharrem İnce'nin Yalova'daki evinin önündeki açıklamaları adeta gündeme bomba gibi düştü.

İnce, CHP'deki çeteden bahsetti.

İddia edilen CHP'deki çetenin kurultay öncesi iç hesapları için İnce'ye iftira atıldığının öne sürülmesi etik ve parti içi meseledir.

Ama iddia edilen çete varsa ve bu çetenin Saray'la iş birliği yapması gerçekse asıl bu iddia vahimdir.

Çünkü iddiaya göre Saray, MHP sonrasında CHP'yi de Saray partisi yapıp muhalefeti etkisiz hale getirmek istiyor. İşte öne sürülen iddia gerçekse durum vahim denilecek olay budur. Hani deniliyordu ya: Burası önemli. Harbi burası çok ama çok önemli!..

MEDYA İĞNESİ!

Bir medya düşünün 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'ye FETÖ ile iş birliği yapıyor diye saldırsın. Şimdi de o medya kalkıp, 'CHP'deki bir grup Muharrem İnce'ye FETÖ ile iş birliği yapıp operasyon yapıyor' desin. Evet o medya adı üstünde Saray'ın havuz medyası.

AKP'li iş adamlarının havuza para biriktirmesiyle oluşan Saray medyası böyle 'U' dönüşleri ile tarihe geçiyor.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları