ChatGPT alan adını almak için binlerce kişiyi sıraya girdi!

ChatGPT alan adını almak için binlerce kişiyi sıraya girdi!
OpenAI, ChatGPT'nin "GPT" terimini tescil ettirmek için ABD Patent Ofisi'ne başvurdu ancak başvurusu reddedildi. Bunun üzerine ilgili alan adını elde etmek isteyenler sıraya girmeye başladı.

OpenAI, "GPT" terimini ticari marka olarak tescil ettirmek için yaptığı başvuru ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (PTO) tarafından reddedildi. Bu durumun ardından, ilgili alan adını elde etmek isteyen yüz binlerce kişi sıraya girdi.

İNSANLAR NEDEN OPENAI "GPT" ALAN ADINI ALAMAYINCA ŞAŞIRIYOR?

Rağbet ne kadar çok olsa da, OpenAI için "GPT" alan adını almak pek de kolay görünmüyor. Patent ofisi, GPT'nin çok genel bir terim olduğunu ve bu durumun rakiplerin ürünlerini doğru bir şekilde GPT olarak tanımlamasını engelleyebileceğini belirtiyor.

23.jpg

OPENAI'IN ARGÜMANI: GPT AÇIKLAYICI DEĞİL

OpenAI, başvurusunda GPT'nin açıklayıcı bir terim olmadığını ve tüketicilerin ne anlama geldiğini hemen anlamadığını savunuyor. Ancak patent ofisi, tüketicilerin GPT'nin ne olduğunu bilmemelerinin çok da önemli olmadığını vurguladı.

"GPT" GENEL BİR TERİM OLARAK KULLANILIYOR

Örneğin, GPTZero adında bir yapay zeka tespit startup'ı bulunuyor. Diğer şirketler de temel yapay zeka modellerine GPT'ler diyerek atıfta bulunuyor. Çünkü bu modeller gerçekten de GPT özelliklerine sahip.

253.webp

OPENAI'IN BAŞVURU REDDİ ALMASI

OpenAI, son zamanlarda farklı marka adları kullanmaya başladı ve yakın zamanda metin-video oluşturma modeli olan Sora'yı piyasaya sürdü. Görünen o ki şirket, GPT adını alma hevesinden yavaş yavaş vazgeçiyor. Ayrıca, alınan bilgilere göre bu, OpenAI'ın GPT için ticari marka başvuru talebinin ilk reddi değil; ilk reddi Mayıs 2023'te gerçekleşmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar