Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’nda özel etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor

Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’nda özel etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor
Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin aktif etkinlik alanı olan BlackBox Salonu, Mayıs ayında edebiyat, mimari, opera ve resim gibi farklı alanlara uzanan sohbetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu ayın özel etkinliklerinden biri Müzeler Haftası'na ithaf edilmiş.

Mayıs ayında BlackBox'ta başlayacak olan yeni etkinlik serisi, sanatseverleri W. A. Mozart'ın "Don Giovanni" eseriyle buluşturuyor. Opera yönetmeni Figen Ayhan'ın anlatımı ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının performanslarıyla izlenecek olan etkinlik, 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te gerçekleşecek.

8 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00'da Dr. Mimar Sinan Genim, "İstanbul'un Tarihçesi" başlıklı bir konuşma yapacak. Bu sohbette katılımcılar, İstanbul'un çağlar boyunca farklı medeniyetleri barındıran zengin tarihine bir yolculuğa çıkacaklar.

aw196681-01.jpg

"Türk Edebiyatı'nda Şiir Var" serisinde ise bu ay Sait Faik Abasıyanık'ın eserleri, anıları ve yaşamı incelenecek. Onur Caymaz'ın anlatımıyla gerçekleşecek etkinlik, 16 Mayıs Perşembe ve 17 Mayıs Cuma günleri saat 16.00'da edebiyatseverleri bir araya getirecek.

Resim Heykel Müzesi'nin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'te "İstanbul'un Resmi" başlıklı süreli sergisinden yola çıkarak katılımcıları "Resimlerle Beykoz'dan Adalara" adlı sanat dolu bir yolculuğa davet edecek.

Müzeler Haftası'na özel olarak hazırlanan konuşma programı ise BlackBox Salonu'nda gerçekleşecek. 22 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Özer Aktimur ve Öğr. Gör. Aybüke Tecer; 23 Mayıs Perşembe günü saat 15.00'te ise Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Seza Sinanlar Uslu katılımcılarla buluşacaklar.

Son olarak, 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te moda editörü ve stilist Ceylan Atınç'ın katılacağı bir sohbet gerçekleşecek. Bu sohbet Türk resminde moda ve tarzlar üzerine tartışmalara ev sahipliği yapacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar