Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurban bayramına kısa süre kala fiyatlar uçtu

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu! Kurban bayramına kısa süre kala fiyatlar uçtu
Bu yılki Kurbanlık fiyatları belli oldu. İşte büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarında güncel durum...

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, kurban fiyatları da gündeme geldi. Et fiyatlarındaki artış, kurbanlık hayvanlara da yansıdı. Yetiştiriciler, bu yıl büyükbaş kurbanlıkların fiyatının 130 bin lira ile 250 bin lira arasında olacağını belirtirken, adaklık küçükbaş kurbanlıklar ise 10 bin ile 20 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da başlayacağı belli oldu. Gözler kurbanlık fiyatlarına çevrilmiş durumda. Küçükbaş yetiştiriciliği yapan Özgür Koç, güncel. olarak küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 10 bin lira ile 20 bin lira arasında değişiklik gösterdiğini açıkladı.

Kurbanlık fiyatları açıklandı İşte büyükbaş ve küçükbaşlarda son durum

Koç, hayvanların boyuna ve ağırlığına göre fiyat skalalarının değiştiğini belirterek kurbanlık fiyatlarının bu yıl iki kat arttığını dile getirdi.

Cemal Altın, kurbanlık satışı yaparken küçükbaş hayvanların fiyatlarının 10 bin ile 20 bin TL arasında değiştiğini belirtti. Örneğin, 35 kilo bir hayvandan yaklaşık 17 kilo et çıktığını ve bu hayvanın fiyatının 10 bin TL olduğunu ifade etti. Ayrıca, 50 kilo bir hayvandan yaklaşık 25 kilo et çıktığını ve bu hayvanın fiyatının 18 bin TL olduğunu söyledi. Cemal Altın, al-sat yaparak bir hayvandan yaklaşık 500 TL kâr elde ettiğini de ekledi.

6166552a45d2a06a3cea4580

Emre Seçgin, büyükbaş hayvan satışında fiyatların 100 bin liradan başlayıp 250 bin liraya kadar çıktığını belirtti. 100 bin TL'lik bir kurbanlıkta yaklaşık 330 kilo et çıkarken, 250 bin liralık bir kurbanlıkta 800-850 kilo etin olduğunu açıkladı. Yüzde 20 kâr ile satış yaptıklarını da ekledi.

Metin İşlekter ise hayvancılıkla uğraşırken 120 bin liraya kadar ve 250 bin liraya kadar kurbanlık hayvanlarının olduğunu ifade etti. Kiloya göre fiyatın da değiştiğini söyledi.

Kars'ta küçükbaş hayvancılık yapan Mesut Akbaş ise fiyatların 12 bin liradan başlayıp 22 bin liraya kadar çıktığını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar