Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Bu ülkenin bir şeye ihtiyacı var "sevgi ve samimiyet" -2-

Konuya kaldığımız yerden devam ediyoruz.

S-400 konusunda son gelen habere göre;

ABD Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Morgan Ortagus, CAATSA yaptırımlarını içeren tasarının Kongre'den geçtiğini hatırlattı.  Ortagus, "Sonuçları Türkiye açısından olumsuz olacaktır" ifadelerini kullandı.

CAATSA nedir?

ABD'nin düşmanı sayılan kişi ve kurumlara uygulanan bir dizi yaptırım rejimini içeren yasa CAATSA ile ABD, Türkiye'de ve Rusya'daki S-400 anlaşmasına imza atan kişi ve kurumlara yaptırım uygulayabilecek.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi, G20 Zirvesinde olmayan ama Türk kamuoyuna aktarılan sahte baharın sona erdiğini ortaya koymaktadır. ABD, S-400 alımını Türkiye'ye pahalıya ödettirecektir. Türkiye bu konuda geri adım atamayacağına gör yapacağı tek bir hareketi kalıyor. ABD'ye diyecekler ki; tamam biz bu S-400'ü aldık ama aktif hale getirmeden depoda tutacağız diyecektir. ABD bu teklifi yer mi yemez mi onu da zaman içinde göreceğiz.

Bir samimiyetsizlik örneği da PKK, Abdullah ve Osman Öcalan konusunda yaşanmıştır. Osman Öcalan seçime 2 gün kala TRT'ye çıkartılıyor ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum' demesi ne anlama geliyor. Dahası bebek katilinin mektubunu yine devletin kuruluşu olan AA vasıtasıyla kamuoyuna servis etmek samimiyetsizliğin nirvanasıdır. Kaldı ki birkaç gün önce Kandil'deki pkk liderlerinden Murat Karayılan'ın Birleşmiş Milletler nezdinde bir protokol imzalaması Ak Parti iktidarını hop oturup hop kaldırmıştır.

Karayılan ne demişti;

"Yine bu hususları takip eden BM paralelinde çalışan uluslararası kurumlar vardır. Hemen belirteyim ki, HPG bir ay kadar önce savaşa alınacak savaşçı yaşıyla ilgili bu uluslararası kurumlardan birisiyle bir protokol de imzalamıştır.

Ancak Türkçemizde bir tabir var 'ele verir talkını kendi yer salkımı.' Murat Karayılan BM'de bir protokol imzalayınca yer yerinden oynuyor. Yine bir terörist liderin Washington Post gazetesinde bir makalesi yayınlandı diye ortalığı velveleye veren iktidar ve küçük ortağı kendi yaptıkları rezaleti görmezden geliyorlar. Bu kapsamda 23 Haziran seçimine 2 gün kala bebek katili Abdullah Öcalan'ın mektubu AA eliyle servis ediliyor, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan TRT'ye çıkartılıyor. Bu ne samimiyetsizlik?

Yazımızın ana teması ne idi? Sevgi ve Samimiyet.

Samimiyetin olmadığı yerde sevgi de olmaz. Sahte gülücüklere bu milletin artık karnı toktur. Önce samimi olacaksınız. Sonra bu millete güven vereceksiniz. Eğer bu iki konuda samimi olursanız zaten sevgi de kendiliğinden gelmiş olacaktır.

Atasözümüz ne diyordu:

Ayinesi İştir Kişinin

Lafa Bakılmaz.

Görünür Kişinin

Rütbe-i Aklı Eserinde

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE (BİTTİ)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları