"Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz"

"Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz"
Başbakan Yıldırım, "Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. PKK'sı da fetosu da DEAŞ'ı da alayı gelse bu millet hepsinin hakkından gelir. O darbecileri püskürttük, inlerine girdik, şimdi hepsi hesabını veriyor, hesap verecekler." dedi.

"Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında, partisince 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

16 Nisan'da gelecek için bir karar verileceğini belirten Yıldırım, "Ya 'Bu sistem iyidir, bu 82 model araba, 82 model anayasa, ikide bir yolda bırakan, darbe üreten bu anayasa bize yeter' diyeceğiz veya 'Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 hedeflerine, büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasayla gitmez, değiştirelim.' diyeceksiniz." ifadesini kullandı.

"Güçlü olmak mecburiyetindeyiz"

Cumhurbaşkanının, başbakan olarak kendisinin, bakanların, Meclisin, memleket, millet için gece gündüz demeden gayret ettiğini dile getiren Yıldırım, memleketin daha ileri gitmesini, milletin dertlerine derman olmayı amaçladıklarını söyledi.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda 'sorun yok' deniyor. Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bunun da bir garantisi yok. Niye? Bakın 7 Haziran'da seçim oldu, hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ne dedi? 'Bizim arkamızda Kandil var, biz, bir kaşık suda sizi boğarız' dedi. Türkiye'ye, bu büyük millete meydan okudu. İşte şimdi buna dikkat edeceğiz. Bir daha öyle bir değişiklik getirelim ki her zaman tek başına hükümet çıksın, işi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ama yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun, mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Çünkü bu bölgede güçlü olunmazsa, işimiz zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik."

"Yine boş durmadılar, ders almadılar"

"Bakın yine boş durmadılar, yine ders almadılar." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu darbe, vesayet zihniyeti ondan sonra Gezi olaylarını başlattı, ülkeyi karıştırmaya çalıştılar, vatandaşı birbirine düşürmeye başladılar. Onda da başarılı olamadılar, 17-25 Aralık'ta fetocular bu sefer iş başına geldi, onlar hükümeti yıkmaya, başbakanı alaşağı etmeye çalıştı. Onu da başaramadılar, en son 15 Temmuz... 15 Temmuz gecesi Uşak meydandaydı. Ay yıldızlı bayraklarınızı aldınız ve bu darbecilere hak ettiği cevabı verdiniz. Allah sizden razı olsun. Bu millet, büyük millet. Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. PKK'sı da fetosu da DEAŞ'ı da alayı gelse bu millet hepsinin hakkından gelir. O darbecileri püskürttük, inlerine girdik, şimdi hepsi hesabını veriyor, hesap verecekler. O şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını verecekler."

"Suçun, sivili askeri olur mu? "

Sistem hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, yeni getirilen değişiklikle yargının "tek" hale geldiğini söyledi. Yıldırım, "Şimdi ne var? Askeri yargı ve sivil yargı var. Suçun sivili, askeri olur mu? Suç suçtur. Asker kılığına girmiş olanların 15 Temmuz'da yaptıklarını gördük." diye konuştu.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yaptılar? Devletin, milletin, sizin paralarınızla alınan o tankları, uçakları, helikopterleri, silahları çalıp, milletin üzerine ateş ettiler. Bunu gavur bile yapmaz, bunu düşman bile yapmaz. Bu alçak fetocular, bunların yatacak yeri yok. 

Demokrasi tarihimize bakalım. Nereye bakalım, 1950'ye bakalım. Daha ilerisine gitmeyin, çünkü orada CHP'den başka parti yok. Tek parti, bakmaya lüzum yok. 1950'de kim geldi, Ege'nin efesi merhum Menderes geldi, çok partili hükümetler başladı. Menderes, iki dönem 10 sene hizmet etti. Biliyorsunuz, Menderes çok büyük işler yaptı, yollar yaptı, köprüler, okullar yaptı. Memleketi bir baştan bir başa mamur etti. Niye? Tek başına iktidardı. Başka tek başına iktidar nerede var? Özal dönemi var. Merhum Turgut Özal, o da çok güzel işler yaptı ve Türkiye'yi dünyaya açtı, Türkiye'yi değiştirdi, çok büyük otoyollar yapıldı, güzel hizmetlere imza attı. Bir de kim var, AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan dönemi var. 14 yıl sizlerin desteğiyle ne yaptık? AK Parti olarak destan yazdık, çok güzel işler yaptık. Neye rağmen yaptık? Darbe tehditlerine, 15 Temmuz'a rağmen, 367 krizine rağmen, 17-25 Aralık'a, Gezi olaylarına rağmen yaptık. Bir yandan engellerle uğraştık, bir yandan da vatandaşın hayalini gerçeğe dönüştürdük."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar