Brezilya'da toprak kayması can aldı: Ölü sayısı arttı

Brezilya'da toprak kayması can aldı: Ölü sayısı arttı
Brezilya'nın Espirito Santo eyaleti ve Rio de Janeiro kentinde etkili olan şiddetli yağışlar, felaketin boyutlarını giderek artırıyor. Toprak kaymaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Espirito Santo eyaletinden yetkililer, şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymalarında yaşamını yitirenlerle ilgili bir açıklama yaptılar. Yapılan açıklamada, toprak kaymalarında ölenlerin sayısının 23'e çıktığı ve yaklaşık 5 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Daha önce Espirito Santo eyaleti ve Rio de Janeiro'da meydana gelen toprak kaymalarında 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ancak, felaketin boyutlarıyla ilgili endişeler artıyor. Özellikle Rio de Janeiro'da yaşanan şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle "acil durum" ilan edilmiş, Petropolis kentinde bazı evlerin yıkıldığı ve 500 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

Meteoroloji servisi ise yoğun yağışların ve fırtınanın bir süre daha devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Bu durum, bölgedeki riskleri artırarak felaketin etkilerini daha da şiddetlenebilir.

Brezilya'nın bu bölgelerindeki yetkililer, vatandaşları uyararak güvenli bölgelere tahliye çağrısı yapıyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar