Bozkırdaki renk cümbüşü havadan görüntülendi

Bozkırdaki renk cümbüşü havadan görüntülendi
Türkiye'nin en göz alıcı Japon bahçelerinden biri olan Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Japon Bahçesi, Japonya'dan getirilen ağaçlarla bezendiği için ilkbaharın tüm renkleriyle büyülüyor.

Japon arkeologların ithal ettiği bitkiler, bu doğa harikasını Türkiye'de bir turistik cazibe merkezi haline getirdi. Kalehöyük kazılarının ardından 1300'den fazla bitki türüyle donatılan bahçe, 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğruyor.

Yusuf Öztürk, sık sık bahçeye ziyaret ettiklerini ve burada doğanın tadını çıkardıklarını belirterek, "Bu yapay gölde, şelalede bu ağaçların, çiçeklerin arasında güzel güzel zaman geçiririz. İlkbaharın gelmesiyle tabii burası daha da güzelleşti. Farklı farklı ağaçlarımız var" dedi. İstanbul'dan gelen Mukadder Önkal ise bahçeyi yıllardır ziyaret ettiklerini ve misafirlerini de getirdiklerini söyleyerek, "Her yıl geliyoruz. Yazları buradayım. Kışın İstanbul'dayım. Yani yarı günümüz buralarda geçiyor. Beğeniyoruz burayı misafirlerimizi getiriyoruz. Misafirlerimiz de beğeniyor. Torunu getiriyorum" şeklinde konuştu. Kırşehir'den gelen Ahmet Demirbilek ise, "Müzeyi gezdim. Müze çok güzeldi. Müzede tarihi eserler vardı. Balıkları da çok sevdim" ifadelerini kullandı.

1993 yılında Japonya Ortadoğu Kültür Merkezi tarafından Prens Takahito Mikasa'nın Kalehöyük kazılarını başlatması anısına ve bölge halkına bir alan sağlamak amacıyla Çağırkan köyünde inşa edilen bahçe, yılın her döneminde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar