Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa günü yükselişle kapattı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %1,77 artışla 9.693,46 puan seviyesinden tamamladı.

Endeks, önceki kapanışa göre 168,87 puanlık yükseliş kaydederken, toplam işlem hacmi 109,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi %5,08, holding endeksi ise %1,45 oranında değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık olurken, tek kaybettiren ise %0,46 ile ticaret sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında, İsrail ile İran arasındaki gerilimin artabileceği endişeleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek döneme ilişkin politik belirsizliklerin fiyatlamaları karmaşık bir seyir izlettiğini belirtti.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelenin hala önemli bir mesafe kat etmesi gerektiği vurgulanırken, Orta Doğu'daki tansiyonun emtia fiyatlarındaki oynaklığı artırarak enflasyonist baskıyı desteklemesi endişe kaynağı olarak öne çıkıyor.

İsrail ile İran arasındaki tansiyonun yükselmesinin, merkez bankalarının atacağı adımları etkileyebileceği endişeleri de fiyatlamaları zorlaştıran bir faktör olarak gösteriliyor.

Yurt içinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun faiz kararı ve ekonomik göstergelerin yanı sıra, ABD'de büyüme, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, dayanıklı mal siparişleri, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gibi verilerin takip edileceği belirtiliyor.

Teknik olarak, analistler BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç, 9.400 ve 9.300 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar