Bolu’da çöp yığını! Yıllardır aynı

Bolu’da çöp yığını! Yıllardır aynı
Bolu'nun Mengen ilçesi belediyenin kontrolündeki eski çöp döküm sahasının çevreye verdiği zararla dikkat çekiyor.

Yıllardır alınmayan önlemler sonucu, bölge yaşanan sel felaketlerinin ardından ciddi bir çevre kirliliği ile karşı karşıya kaldı. İlçe sakinleri, durumun hem görsel hem de sağlık açısından büyük sorunlara yol açtığını belirtiyor.

aw172138-01.jpg

Mengen Belediyesi tarafından 2018 yılına kadar çöp döküm alanı olarak kullanılan ve daha sonra kapatılarak yeni bir alanın oluşturulduğu saha, son yağışlarla birlikte yeniden tehlike arz eder hale geldi. Kapatılan alanın üzeri kum ve toprakla örtülse de, ardı ardına yaşanan sel olaylarıyla bu tabaka aşındı ve altındaki çöp yığınları tekrar gün yüzüne çıktı. Atıklar, sel sularıyla birlikte bölgeden geçen Mengen Çayı'na karışarak çevre kirliliğini daha da artırdı.

aw172138-02.jpg

Yerel halk, durumun çevre ve sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını ifade ediyor. İlçede yaşayan İsmail Durmaz, çöplüğün hayvanlara ve dolayısıyla insan sağlığına zarar verdiğini vurgulayarak yetkililerin bu sorunu çözmek için harekete geçmesini talep ediyor. Durmaz, “Çöplerin arasına girip otlayan hayvanlar hasta oluyor, hatta ölüyor. Çöp yığınları, sel sularıyla birlikte ilçe merkezine ve Gökçesu beldesine kadar yayılıyor,” diyerek yaşanan sıkıntıyı özetliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar