BM'den Libya'ya seçim çağrısı

BM'den Libya'ya seçim çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily, Libya'nın devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerine doğru ilerlemesini sağlamak için yeni birleşik bir hükümet kurulması çağrısında bulundu.

Bathily, Trablus'ta Devlet Yüksek Konseyi Ulusal Uzlaşı Bloğu üyeleriyle bir araya geldiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Görüşmede, Libya'daki tüm taraflar arasında anlaşma sağlayacak ve ülkeyi seçimlere taşıyacak yeni bir birleşik hükümetin oluşturulması çağrısını yineledi.

BM Temsilcisi, "Libya'daki siyasi sürecin ilerlemesini etkileyen zorlukları ele aldık ve bu siyasi çıkmazın aşılması için gerekli adımları tartıştık." şeklinde konuştu.

Libya'da uzun süredir parlamento ve devlet başkanlığı seçimleri, seçim yasaları konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle gerçekleştirilemedi. Trablus'taki Devlet Yüksek Konseyi ve Tobruk'taki Temsilciler Meclisi arasındaki 6+6 Komitesi, 2023'te seçim yasaları üzerinde uzlaşmıştı.

Ancak Temsilciler Meclisi, belirlenen seçim yasalarını onaylamış olmasına rağmen, Devlet Yüksek Konseyi'nin itirazıyla süreç kesintiye uğramıştı. Özellikle devlet başkanlığı adaylık şartları konusunda yaşanan anlaşmazlık süreci daha da karmaşık hale getirmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar