BM, Ukrayna savaşında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

BM, Ukrayna savaşında hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı
Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna-Rusya savaşının başlangıcından bu yana 10 bin 382 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 19 bin 659 kişinin yaralandığını açıkladı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, 3 Şubat tarihinde Ukrayna'nın Luhanks bölgesinde gerçekleşen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dikkat çekerek, BM Güvenlik Konseyi'ne hitap etti.

DiCarlo, son haftalarda Ukrayna'nın kontrolündeki bölgelerde Rus saldırılarının arttığını belirterek, Zaporojya bölgesi başta olmak üzere 570'ten fazla yerleşim yerinin hedef alındığını ve saldırılarda 12 sivilin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığını ifade etti.

DiCarlo, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'da 10 bin 382 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan 579'unun çocuk olduğunu ve 19 bin 659 kişinin çeşitli şekillerde yaralandığını BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) verilerine dayanarak paylaştı. Genel Sekreter Yardımcısı, Ukrayna'da 2023 genelinde azalma eğilimine giren sivil kayıpların aralık ayından itibaren tekrar artış gösterdiğini belirtti.

Ukrayna'daki sivillere ve sivil altyapıya yönelik saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan DiCarlo, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu ve derhal durdurulması gerektiğini söyledi. DiCarlo, Ukrayna-Rusya savaşının yaklaşık iki hafta sonra üçüncü yılını dolduracağını hatırlatarak, milyonlarca Ukraynalının ülkeyi terk ettiği bu savaşın sonuna dair henüz bir belirti olmadığını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar