BM: İsrail Gazze'de hayati malzemeleri yasaklı listeye aldı

BM: İsrail Gazze'de hayati malzemeleri yasaklı listeye aldı
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürdüğü sırada geri çevrilen yardım dolu bir kamyonunun içinde solunum cihazı ve kanser ilacı gibi kritik yardım malzemelerinin bulunduğunu açıkladı.

Lazzarini, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze'deki insani krizi derinleştirdiğine dikkat çekti. Gazze'deki nüfusun hayatta kalabilmesi için acil yardıma bağımlı olduğunu vurgulayan Lazzarini, "Gazze'ye gelen yardım miktarı çok az ve kısıtlamalar artıyor" şeklinde konuştu.

Gazze'ye gitmek üzere olan bir yardım kamyonunun, çocukların sağlık çantalarında kullanılan makaslar içerdiği gerekçesiyle geri çevrildiğini belirten Lazzarini, "Tıbbi makaslar, İsrailli yetkililer tarafından ikili kullanım ekipmanı olarak sınıflandırıldı ve uzun zamandır yasaklı ürünler listesine eklendi" ifadelerini kullandı.

Listede temel ve hayati öneme sahip ürünlerin de bulunduğunu vurgulayan Lazzarini, bu ürünler arasında anestezikler, güneş ışığı cihazları, oksijen tüpleri, solunum cihazları, su temizleme tabletleri, kanser ilaçları ve doğum kitlerinin yer aldığını dile getirdi.

Lazzarini, insani yardım malzemelerinin geçiş izni alması ve temel malzemelerin Gazze'ye hızlı bir şekilde ulaştırılması gerektiği çağrısında bulunarak, "Gazze'deki 2 milyon insanın hayatı bu yardımlara bağlı. Kaybedecek zamanımız yok" uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar