BM: Gazze'de gidecek hiçbir yer kalmadı

BM: Gazze'de gidecek hiçbir yer kalmadı
BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Griffiths, 1 milyondan fazla kişinin tahmin dahi edilemeyecek boyutta acıya maruz kaldığını söyledi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, 1 milyondan fazla kişinin acıya maruz kaldığını vurguladı.

Griffiths, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Refah'taki sivillerin evlerinin yıkıldığını, sokaklarına mayınlar döşendiğini ve mahallelerinin bombalandığını belirterek, aylardır bombalar, açlık ve hastalığa rağmen yer değiştirdiklerini ifade etti.

"Gazze'de gidecek hiçbir yer kalmadı" uyarısında bulunan Griffiths, sivillerin korunması gerektiğine vurgu yaparak, aynı zamanda barınak, gıda ve sağlık hizmetlerinin karşılanması gerektiğini ifade etti. Refah'taki 1 milyondan fazla kişinin yaşadığı acının tahmin edilemeyecek boyutta olduğunu belirten Griffiths, uluslararası toplumun bu duruma duyarsız kalmaması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan, İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Gazze'deki Hamas taburlarının yok edilmeden savaş hedefine ulaşmanın mümkün olmadığı ifade edilmişti. Başbakan Netanyahu'nun, İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına Gazze'deki nüfusun çıkarılması ve Hamas taburlarının yok edilmesi için ortak bir plan hazırlama talimatını verdiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar