Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Bir virüs her şeyi geri planda bıraktı

İdlib'de Esad rejiminin saldırısı sonucu şehitlerimiz olmuştu. Hatırlıyor musunuz? Değerli okuyucularım bu yazımda virüsün İdlib şehitlerimizi nasıl unutturduğunu analiz edeceğim.

***

Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan askerlerimiz o zaman hepimizin ciğerini yakmıştı. Yetkililer şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağnı belirttiler. Herkes bu konuda bir şeyler beklerken, Suriye'de Rusya ile beraber devriye atıldığnı gördük...

***

Dünyayı kasıp kavuran bir illetle karşı karşıyayız; koronavirüs ya da yeni adıyla Kovid-19. Şimdi de bunun tartışmaları başladı. Bütün konuların önüne geçti. Her şey bir anda geri planda kaldı.

***

Virüs tartışmaları hâlâ devam ediyor. Ekranları terk eden Profları da biliyoruz.

Virüs konusunda ekran süsleri köşeleri tuttular. Bir zamanlar İdlib uzmanı kesilenler şimdi bir numaralı virüs uzmanı olmuşlar ahkâm kesiyorlar.

***

Ekran köşelerini tutanlar ellerine sabun kolonya almışlar şöyle yıkamalı böyle temizlenmeliyiz diye millete sabunu kolonyayı öğretiyorlar.

Merak etmeyin ekran süsleri, Türk Milleti temizliği Avrupa'ya öğretmiş bir millettir sizlerden temizlik öğrenecek değiliz.

Avrupa sanatı dersimizde hocamız bizlere, Avrupa'da insan dışkılarıyla dolu bezlerin sokaklara atılıp mahallelerde o pisliklerin aktığını söylemişti.

***

Ya şimdi? Ekran süsleri temizliği öğretiyorlar bizlere. Vay ki hem de nasıl vay!

***

Uzman hocalarımıza ekran süsü demiyorum onların bizlerdeki yeri ayrı. Ama harbiden kendisini ekran süsüne çeviren Proflar da var.

***

İdlib şehitlerimize tekrar dönecek olursam. İdlib'deki şehitlerimizi unutmak veya unutturmak mümkün mü? Kahramanca şehit oldular. Bir virüs tartışması bu kahramanları bize unuttur mu hiç?

***

Koronavirüs, elbette önlem alınması gereken ciddi bir virüstür. Önlemleri de ekranlarda konuşulmalıdır. Bunlara itiraz etmiyorum. Etmek de mümkün değildir.

Lakin ekran köşelerini tutan uzman görünümlü ünlü olmak isteyenlere bu eleştirileri yöneltiyorum.

***

Ekran süslerinden havuz medyasındakileri yazmasam olmaz elbette. Havuz medyasındaki ekran süsleri bu virüsü 'Reis' yeniyor hüloğğğ diyorlar.

Cumhurbaşkanlığı, virüsle doğru mücadele ediyorsa elbette takdir ederiz.

Ama havuz gibi her şey 'Reis' denilerek olayları abartılırsa bu durumu da eleştiririz.

***

Ekran süsü uzmanlara değil, çıkarsız, riyasız ünlü olmak amacı gütmeksizin, tek amacı Türk Milleti'ne hizmet olan hocalarımıza saygımız sonsuzdur.

***

Bazı ekran süslerinin bir amacının da, TV'lerde danışmanı oldukları şirketlerin mallarını tavsiye ettiklerini de okuyucularıma hatırlatmak isterim.

Ne kadar düştüklerini de sizler de bilin. Para kazanma hırsı, ilim gördüklerini alanlarını bile halka hizmet yerine ceplerine hizmete dönüştürmeleri ahlaki çöküntüyü gösteriyor diyebiliriz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları