Bir enerji şirketi daha halka arz oluyor: SPK başvurusu yapıldı

Bir enerji şirketi daha halka arz oluyor: SPK başvurusu yapıldı
Yenilenebilir enerji sektöründe önde gelen şirketlerinden biri olan Enda Enerji, halka arz için harekete geçti.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan hidroelektrik santralleri (HES), rüzgar enerjisi santralleri (RES), jeotermal enerji santralleri (JES) ve güneş enerjisi santralleri (GES) ile toplamda 180 MW kurulu güce sahip olan Enda, halka arzdan elde edilecek fonları yatırımlar ve işletme sermayesi için kullanacak.

1993 yılından bu yana yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Enda Enerji Holding A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurarak halka arz sürecini başlattı.

q-001.jpg

Enda, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yer alan tamamı yenilenebilir kaynaklara dayalı on elektrik santraliyle toplamda 180,18 megavat kurulu güce sahip. Şirketin halka arzı için Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yetkilendirildi.

q2.jpg​​​​​​​

Sermaye artırımı yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzdan elde edilecek fonlar, bağlı ortaklıklar bünyesindeki Rüzgâr ve Hibrit GES santrallerinin altyapı, kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırımlarının finansmanı, bağlı ortaklıklarının sermayesindeki payın artırılması, enerji sektöründe değer katacak yurt içi ve yurt dışı yatırım fırsatlarının fonlanması ile işletme sermayesinin güçlendirilmesinde kullanılacak.

q3.jpg​​​​​​​

Enda, borçsuz ve güçlü nakit pozisyonuyla sağlam bir mali yapıya sahip. Hidrolik ("HES"), Rüzgâr ("RES"), Jeotermal ("JES") ve halen proje çalışmaları devam eden Güneş ("GES") dahil olmak üzere çeşitli yenilenebilir kaynaklara dayalı santraller, Türkiye'nin farklı coğrafyalarında bulunuyor.

q4.webp​​​​​​​

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar