Ali Koç'un eseri: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Ali Koç'un eseri: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı
Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Konyaspor sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

ALİ KOÇ'UN ESERİ

Lider Galatasaray'ı takibini sürdüren Fenerbahçe ligin ilk yarısında Kadıköy'de 7-1 mağlup ettiği Konyaspor deplasmanındaydı...

Sarı-lacivertlilerde İsmail Yüksek, Serdar Aziz, Leonardo Bonucci, Ryan Kent, Luan Peres ve Jayden Oosterwolde kadroda yer almazken; Teknik Direktör İsmail Kartal, orta saha kurgusunda Mert Hakan Yandaş, Fred Rodrigues ve Sebastian Szymanski'ye görev verdi..

Beşiktaş maçının yıldızı Michy Batshuayi kulübeye çekilirken; santrfor olarak Edin Dzeko sahadaydı..

Kadrosunda birçok değişiklikler yapan ve geçtiğimiz hafta alınan 1-0'lık Sivasspor mağlubiyeti sonrası Teknik Direktör Fahrudin Omerovic'le yollarını ayırarak Ali Çamdalı'yı takımın başına getiren Konyaspor'daysa Bouly Sambou; Marlos Moreno, Valon Ethemi, Bruno Paz, Niko Rak ve Yasir Subaşı yoktu...

Teknik Direktör Ali Çambalı; Sivasspor maçı kadrosundan stoper Filip Damjanovic'in yerine Teenage Hadebe'ye, Alexandru Cicaldau'nun yerine Oğulcan Ülgün'e ve Louka Prip'in yerine de Uğurcan Yazgılı'ya ilk 11'de şans verdi..

İlk 25 dakikada Dusan Tadic sağ ayağıyla 2 kez kaleyi düşündü.. Birinde Konyaspor'un Polonyalı file bekçisi Jakub Slowik kurtarırken; diğeri ise az farkla yandan auta gitti..

Mert Hakan Yandaş ve Edin Dzeko ile gol araya Fenerbahçe'de bu futbolcuların vuruşları kaleci Jakub Skovek'te kalırken, Ferdi Kadıoğlu'yla Konyasporlu Ahmet Oğuz'un mücadelesi ve kavgası sonrası hakem Bahattin Şimşek'e itirazlarda bulunan sarı kanaryaların yedek futbolcusu Mert Müldür sarı kart görerek Kayserispor karşısında cezalı duruma düştü..

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu sol çaprazdan kaleci Jakub Slowik'in üzerine vururken; dönen topta Mert Hakan Yandaş'ın kafa vuruşu az farkla üstten auta gitti.

Teknik Direktör İsmail Kartal ilk yarısı golsüz beraberlikle biten mücadelenin ikinci 45 dakikasında Michy Batshuayi ve Çağlar Söyüncü'yü sahaya sürerken; Rodrigo Becao ile Mert Hakan Yandaş kenardaydı...

Edin Dzeko'nun kafa vuruşu kaleyi bulmazken, Fenerbahçe'de sakatlanan Bright Osayi-Samuel ve İrfan Can Kahveci'nin yerlerine Mert Müldür ile Cengiz Ünder görev yapmaya başladı..

Edin Dzeko ile 3 pozisyon bulan Fenerbahçe'de kaleci Jakub Slowik adeta devleşirken, Boşnak golcünün bir kafa vuruşu da az farkla auta gidince sarı-lacivertliler galibiyet fırsatını kaçırdı..

Ev sahibi Konyaspor'da Oğulcan Ülgün, Sokol Cikalleshi ve Ahmet Oğuz'un yerine Louka Prip, Emmanuel Boateng ve Cebrail Karayel oyuna girerken, Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'nin kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti..

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal; Dusan Tadic'i oyundan çıkarıp Serdar Dursun'u sahaya sürerek 3 santrfora dönerken, Konyaspor'da Alassane Ndao ani bir kontratakta golü buldu ancak VAR'daki Daniel Schlager'in uyarısı sonucu hakem Bahattin Şimşek; Senegalli golcü Alassane Ndao'nun rakibi Mert Müldür'den önde olduğunu belirterek "OFSAYT" gerekçesiyle golü iptal etti..

Son anlarda Serdar Dursun'un ceza sahası dışından vuruşunu kaleci Jakub Slowik kurtarınca maç 0-0'lık beraberlikle bitti ve 2 puan daha kaybeden Fenerbahçe şampiyonluğu altın tepside ezeli rakibi Galatasaray'a sundu...

Bugünkü maçta bana göre yapılan en temel hata Teknik Direktör İsmail Kartal'ın 46'da Mert Hakan Yandaş'ı kenara almasıydı...

Bright Osayi-Samuel ile İrfan Can Kahveci'nin de sakatlanması bunun üzerine tuz biber ekince belki de olası Miha Zajc-Rade Krunic hamleleri yapılamadı..

Konya'da Edin Dzeko-Serdar Dursun ve Michy Batshuayi gibi 3 santrforla birden oynayamazsınız..

Ayrıca geçen haftanın, Beşiktaş derbisinin yıldızı Michy Batshuayi Konya'da neden yedekti anlamak zor..

Acaba İsmail Kartal'a bir yerlerden "Edin Dzeko'yu oynat" baskısı mı geldi?

Tam da Başkan Ali Koç Samandıra'ya geçtiğimiz günlerde baskın yapmışken...

Konyaspor mükemmel bir savunma yaptı...

Ujpest takımından gelen Polonyalı kalecileri Jakub Slowik ile Brezilyalı sol bekleri Guilherme Sitya muhteşem..

Konyaspor kalecisi Jakub Slowik her topu kurtarırken; Fenerbahçe'nin aylarca beklediği Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic kalesine gelen ilk topu içeri aldı...

Bereket ki hakem Bahattin Şimşek ve VAR'daki Daniel Schlager golü geçerli saymadılar...

Ali Koç'un biraz kafası çalışıyorsa ve Başkanlığa adaylığını koyacaksa sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Guilherme Sitya'yı kadrosuna katar..

Ancak bence aklı başına gelmedi ki hala Galatasaray, TFF ve MHK ile uğraşıyor..

Sonrasında da "Bu TFF'yi ben seçtirdim" diyerek kendi kendisini ele veriyor..

Aptalca hatalar yapmaktan, devamlı konuşmaktan bıkmadı, usanmadı...

Süper Kupa'daki Galatasaray maçlarına 2 kez takımı çıkarmadı; acaba lig mücadelesine çıkarır mı bunu zaman gösterecek..

Bir tepkim de İsmail Yüksek'e..

Güzel kardeşim; Fenerbahçe Kulübü'nün anlaşmalı hastanesi yok mu?

Neden ameliyat için 10 gün bekledin?

Ne sebeple ameliyatı Sırbistan'da olacaksın?

Burhan Uslu gibi bir duayen ülkemizdeyken ve birçok ortopedi uzmanı yetiştiren bir ülkede yaşıyorken ya futbol hayatın biterse?

Unutma ki Rıdvan Dilmen'in de kariyeri böyle sona erdi..

Fenerbahçe için Kayserispor, Galatasaray ve İstanbulspor maçlarının artık bir önemi kalmadı..

Camia artık kongreye yoğunlaşmalı ancak ben Ali Koç, Aziz Yıldırım ve Sadettin Saran dışında çıkabilecek bir adayın Fenerbahçe için en hayırlısı olduğu kanısındayım...

Konyaspor'u kutluyor, Fenerbahçe'ye gelecek sezonda başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar