Bilim kurgu filmi değil! Uçan taksinin ilk hizmet vereceği şehir belli oldu... Yolculuk süresi 10 dakikaya kadar inecek

Bilim kurgu filmi değil! Uçan taksinin ilk hizmet vereceği şehir belli oldu... Yolculuk süresi 10 dakikaya kadar inecek
Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bir geleceğin gerçekleşme aşamasına geçiyoruz. Uçan taksilerin ilk hizmet vereceği şehir belli oldu.

BAE haber ajansı WAM tarafından sosyal medyadan yapılan konuya ilişkin açıklamada, Dubai uçan taksileri ilk defa kullanacak.

DUBAİ’DE BİR İLK

Dubai Hükümet Medya Ofisi, hava taksilerinin 2026 yılına kadar seferlere başlaması için bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Pilot ve dört yolcu taşıma kapasitesine sahip olan bu uçan taksilerin sıfır emisyonlu olduğu da belirtildi.

ggeunc2xwaa5xd9.webp

Yapılan açıklamaya göre, uçan taksilerin en fazla uçuş menzili 161 kilometre ve en yüksek hızı saatte 320 kilometre olacak. Dubai'de toplam dört istasyon bulunacak: Dubai Uluslararası Havaalanı yakınında, şehir merkezindeki Downtown'da, Dubai Marina'da ve Palm Jumeirah'da.

gghgp1rwqaay0le.jpg

45 DAKİKALIK YOLCULUK 10 DAKİKAYA İNECEK

Uçan taksilerin en büyük avantajlarından biri ise şehir içi ulaşımı dramatik bir şekilde hızlandırması olacak. Dubai Uluslararası Havaalanı ile Palm Jumeirah arasındaki 45 dakikalık yolculuk süresi, uçan taksiler sayesinde sadece 10 dakikaya inecek.

ggeunc0wcaav1rc.webp

ggeuncrxuaahmhz.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar