Vücudunuza dikkat: Bilim insanları en kirli yeri açıkladı

Vücudunuza dikkat: Bilim insanları en kirli yeri açıkladı
İnsan vücudunda, hastalıkların önüne geçebilmek için en önemli faktörlerden biri de hiç şüphesiz temizlik. Banyo yapıldıktan sonra bile temizlenmeyen ve içerisinde bir sürü bakteri barındıran bölge, bilim insanları tarafından tespit edildi. İşte detaylar…

İnsan vücudunda yaklaşık 100 trilyon bakteri bulunmaktadır. Bu bakterilerin bazıları insan vücudu için gerekliyken, bazıları ise temizlenmesi gereken bakterilerden oluşmaktadır. Bu bakteriler temizlenmediği takdirde çeşitli hastalıklara yol açabilmektedir. Bilim insanları insan vücudunda en kirli yeri araştırdı. Araştırma sonucu insan vücudundaki en kirli yerin ‘göbek deliği’ oldu tespit edildi.

Kulak, bağırsak, mesane, burun ve göbek deliğinde birikirler. Yapılan son çalışmalarda kirpik dibi ve kaşlarda da parazitlerin olduğu tespit edilmiştir. Tüm bunlar yeterli bir şekilde temizlenmemekten dolayı yaşanır. Vücudunda yaklaşık 100 trilyon bakteri yaşar. Düzenli olarak vücudumuzu temizlemezsek zararlı olan bakteriler hastalıklara neden olabilirler.

Probiyotik Nedir, Faydaları Nelerdir? | Enterogermina

GÖBEK DELİĞİ NASIL TEMİZLENİR?

Bazı dermatologlar vücudumuzun en kirli bölgesinin göbek deliği olduğunu söylüyor.

Temizlemeyi unuttuğumuz göbek deliği, gün içerisinde birçok bakterinin biriktiği yer olduğu ve bu bakterilerin bazıları ciddi rahatsızlıklara da neden olabileceği hakkında araştırmalar sonucu elde edildi.

Göbek deliği, bazı insanlarda çıkık bazı insanlarda daha çukurdur. Bu yüzden temizlik, göbek deliğinin çukurluğu dikkate alınarak yapılmalıdır. Göbek deliği çıkık olan kişiler sıcak su ve sabunlu lifle temizlenmelidir. Göbek deliği çukur olan kişiler ise duş sırasında bölgeye çok fazla baskı uygulamadan liflemelidirler. Bunun dışından sıcak su ve tuzu birbirine karıştırarak kulak pamuğu yardımıyla bölgeye sürüp göbek deliği temizliği yapabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar